Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 322 km

Celstraf en tbs voor ontuchtverdachte

Toegevoegd: 20-09-2012, 15.37 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 60-jarige Westkapellenaar Joost W., conform de eis veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en tbs met dwangverpleging.  


De W. werd door de rechtbank schuldig bevonden aan onder meer schennispleging en ontucht met zeven minderjarige jongens. De officier van justitie was uitgegaan van acht jongens. Bij de politie had W. overigens bekend zeker honderd jongens in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar seksueel te hebben misbruikt. Van alle misbruikte jongeren deden er uiteindelijk vorig jaar 'slechts' drie aangifte.

Veel zaken, waarvan het Openbaar Ministerie (OM) wel verklaringen had waren inmiddels verjaard. W. viel voornamelijk op jongens vanaf twaalf jaar. Het misbruik van W. duurde van eind jaren zestig tot 2011 en vond plaats op afgelegen wegen, bij de jongens of bij W. thuis of in de auto. De jongens werden gelokt met geld, snoep, bier en beltegoed.  

Binnen de gemeenschap van Westkapelle was de handel en wandel van W. een publiek geheim. Ouders waarschuwden wel hun kinderen, maar deden verder niets. Tijdens de behandeling van de zaak stelde officier van justitie Suijkerbuijk dat veel misbruik en veel ellende voor de vele slachtoffers voorkomen had kunnen worden als er in Westkapelle en omgeving tijdig mensen waren opgestaan om W. aan te gegeven. 

Volgens de gedragsdeskundigen lijdt W. aan een seksuele stoornis en is hij verminderd toerekeningsvatbaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sandra (25-9-2012 om 12:00)
Nou de meeste mensen doen geen aangifte van seksueel misbruik i.v.m. schaamte,soms aangepraat door de dader of mensen in de omgeving, angst voor hoe mensen reageren en soms begrijpelijk. Kijk maar eens hoe mensen reageren op de slachtoffers en denk dan ook eens hoe je zelf reageert!! Oordelen!!!
Marco (20-9-2012 om 21:50)
Van de honderd maar drie aangiftes? Wil hem niet goed praten maar is dat niet te weinig bewijs? Hoe weten t ze dan van de 97 overgeblevenen dat hun ook misbruikt zijn terwijl ze geen aangifte hebben gedaan? Maar dat ontoerekeningsvatbaar is inderdaad onzin je wist toen toch ook waar je mee bezig was
Janus (20-9-2012 om 21:26)
Men heeft het er steeds over dat ouders eerder aangifte hadden moeten doen, maar het probleem was dat je moeilijk aafgifte kunt doen van iets wat je denkt of heb horen zeggen. vergissen jullie je niet in de sluwheid van de dader! Er is trouwens een aantal jaren terug wel aangifte gedaan.
Anja (20-9-2012 om 18:04)
Nooit meer vrij laten komen Te erg voor woorden dat mensen uit Westkapelle nu blij zijn dat hij opgepakt is maar nooit hun mond wilden doen. Lekkere ouders zijn dat zeg!!!! Ouders moeten kinderen beschermen!!!!!!
Fred (20-9-2012 om 17:54)
Wat een onzin om te zeggen dat deze man ontoerekeningsvatbaar is. Tijdens zij daden wist deze man bijzonder goed wat hij deed
Sandra (20-9-2012 om 16:45)
Helaas komt dit teveel voor,mensen die maar toekijken en denken dat zolang het hun niet overkomt,dat het dan niet belangrijk is of misschien angstig,zeker over dit soort onderwerpen. Maar beter is te handelen alsof het jouw kind is die in gevaar is en er wat aan doen,bijvoorbeeld aangifte doen.
Cookie-instellingen beheren