Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Woningen ontruimd na gaslekkage

Toegevoegd: 21-09-2012, 16.45 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - In de Vliedbergstraat in Rilland zijn vrijdagmiddag acht woningen ontruimd na een melding van gaslekkage. 

De lekkage is ontstaan doordat er in de nacht van donderdag op vrijdag koperen leidingen uit een aantal leegstaande sloopwoningen zijn gestolen. De huizen hadden zich vervolgens gevuld met gas.

De melding over een sterke gaslucht kwam rond 14.40 uur bij de brandweer binnen toen omwonenden een sterke gaslucht roken. De bewoners van de woningen moesten uit voorzorg hun huis verlaten.

Tegen kwart voor vier kwam meldde de Veiligheidsregio dat het lek was gedicht. Nadat er was geventileerd volgde om 16.25 uur de mededeling dat het gevaar was geweken. 


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mrchocomel (24-9-2012 om 12:20)
@ Onno. Hoe weet jij dat het nalatigheid van Delta was. Misschien heeft de eigenaar geen opdracht gegeven aan Delta, ze komen niet vanzelf hoor.
Onno (22-9-2012 om 09:41)
Wat een grove nalatigheid van Delta om niet het gas af te sluiten bij die sloopwoningen. Ik begrijp hier helemaal niets van !
Joop (21-9-2012 om 20:03)
Wat koperdieven al niet doen voor een paar leidingen koper, en wat een overlast dat het veroorzaakt. En uiteindelijk maar goed dat de hulpdiensten zijn gekomen: als er iemand buiten een peuk zou zijn gaan roken, had het een flinke gasexplosie kunnen veroorzaken als de concentratie hoog genoeg was.
Cb (21-9-2012 om 18:25)
Dat snap ik nog wel leegstaande woningen slooppanden moet de woning stichting aan melden bij delta die koppelen het buiten af dan heb je geen problemen stom stom.
Cookie-instellingen beheren