Weerbericht:
Toenemende bewolking, vanmiddag regen. Komende nacht en morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

'Nieuwe kazerne moet meerdere diensten herbergen'

Toegevoegd: 28-02-2006, 09.40 uur
Door: BN/DeStem
TERNEUZEN – De gemeente Terneuzen is van plan om een nieuwe brandweerkazerne te bouwen, die meteen ook onderdak moet geven aan andere hulpdiensten zoals de ambulance en het Rode Kruis. Dat is volgens de gemeente nodig omdat de hoofdkazerne van de brandweer aan de Mr F. J. Haarmanweg in Terneuzen te klein is. Bovendien voldoet deze kazerne niet aan de eisen van de tijd. Met name wordt het steeds moeilijker om te voldoen aan de wettelijke eisen op milieugebied.


De gemeente zet in op het samenvoegen van voorzieningen. Burgemeester Jan Lonink verwacht dat er door bundeling een gunstig financieel plaatje uitrolt.

„Van groot belang is uiteraard dat het een plek wordt waar de uitrukmogelijkheden voor de brandweer het beste zijn en andere hulpdiensten of instanties hun werk zo goed en efficiënt mogelijk kunnen doen. Daarbij houden wij rekening met toekomstige ontwikkelingen zoals de nieuwe kanaalkruising bij Sluiskil. Voor het gemak gaan wij er van uit dat dit een tunnel wordt. Mede daardoor lijkt een locatie in de buurt van de N61 de beste optie. De Westerscheldescheldetunnel is hierdoor ook beter te bedienen“, aldus Lonink.

Bedrijventerrein Handelspoort aan de zuidrand van Terneuzen is in beeld als locatie. Ook wordt gedacht aan een andere plek in de omgeving van de Mr F.J. Haarmanweg omdat die mooi tussen de stad en de N61 ligt. Lonink verwacht dat het onderzoek in april klaar is. Dan is in beeld wat de mogelijkheden zijn. Er moeten echter nog veel vragen worden beantwoord, vooral over de organisatorische consequenties.

De bouw van een nieuwe voorziening in Terneuzen is ongetwijfeld een kwestie van de langere adem, maar elders in de gemeente zijn al ontwikkelingen in gang gezet of zaken afgerond. Zo heeft de brandweer in Zaamslag sinds mei vorig jaar een ander onderkomen in de Bedrijvenstraat. Daarnaast komt er tussen Hoek en Philippine in Mauritsfort een nieuwe brandweerkazerne. Die is naar verwachting in juni klaar. Daarna wordt de fusie tussen de korpsen van Hoek en Philippine van kracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren