Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

KNRM redt drenkelingen uit zee

Toegevoegd: 22-09-2012, 22.07 uur
De reddingsactie van de KNRM zaterdagmiddag. De reddingsactie van de KNRM zaterdagmiddag.
De reddingsactie van de KNRM zaterdagmiddag.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De KNRM is zaterdagmiddag uitgerukt voor een aantal Rigid Inflatable Boats (RIB’s) welke in de problemen waren gekomen op de Rassen. Uiteindelijk konden alle opvarenden veilig aan wal gebracht worden. 


Iets na half twee werden de reddingstations Westkapelle en Breskens gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht. De melding betrof dat er zes RIB’s gestrand waren met in totaal zo’n 25 personen aan boord. 

De reddingsboten gaan met de grootste spoed richting de Rassen in de noordelijke monding van de Westerschelde. Eenmaal ter plaatse blijkt het om in totaal 11 RIB’s te gaan, waarvan er nog maar twee vast zitten. Kort erna komt er daarvan al één los. Van de laatste RIB hebben vijf opvarenden inmiddels de boot verlaten en proberen met een sleeplijn de boot los te trekken. In de branding lukt dat niet en de opvarenden drijven af. 

De reddingboot Steur is snel ter plaatse bij de drenkelingen en kan ze aan boord nemen. Omdat er al enkele licht onderkoeld zijn, worden de drenkelingen direct overgezet op reddingboot Christien. Terwijl reddingboot Steur zich ontfermt over de gestrande RIB, neemt reddingboot Christien alle kletsnatte personen over van de andere RIB’s. Tevens evacueert de Bressiaanse bemanning een persoon met rugklachten. Uiteindelijk komt ook de laatste RIB los en kan reddingboot Steur van Westkapelle terug naar station.

Reddingboot Christien zet koers naar Breskens met 14 geredden in het stuurhuis. Alle RIB’s volgen in haar kielzog. Eenmaal in Breskens aangekomen is de persoon met rugklachten gelijk overgedragen aan de gereed staande ambulance. De 13 kletsnatte personen worden opgevangen in de loods van Breskens Yacht Service, waar medewerkers van de jachtwerf ze gelijk voorzien van droge kledij.

Na een check blijkt gelukkig dat iedereen in orde is. Door goede samenwerking tussen reddingstations Westkapelle en Breskens zijn er deze middag 11 RIB’s met 51 personen in veiligheid gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edj (22-9-2012 om 23:53)
Ben nu best benieuwd wat die rib's daar deden.
JP (22-9-2012 om 23:31)
Goed gedaan mannen ga zo door
Cookie-instellingen beheren