Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 101 km

Felle middelbrand in woning Goes

Toegevoegd: 31-10-2003, 22.45 uur
Door: Brandweer Goes [HVZeeland.nl]

GOES - Een felle binnenbrand zorgde vrijdagmiddag voor forse schade op de zolderverdieping van een woning op de hoek van de Paardeweg en de 's-Heer Hendrikskinderenstraat in Goes.

De drie ploegen van de hoofpost in Goes werden even na half vier gealarmeerd. Voorbijgangers en buurtbewoners meldden dat er rook uit de woning kwam. Het leek erop dat er bewoners afwezig waren, maar helemaal zeker was dat niet. De Goese brandweer rukte direct uit met twee tankautospuiten en de autoladder. Ook de Officier van Dienst kwam ter plaatse.

Na aankomst werd de voordeur van de woning geforceerd en startte men met het doorzoeken van het pand. Er werd echter niemand aangetroffen. Met drie stralen hoge druk kon vervolgens de brand snel geblust worden. In de woning werden twee stralen gebruikt, vanaf de autoladder werd een derde straal ingezet. Na een klein half uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

De brandweer kon het uitslaan van de brand voorkomen. De bovenverdieping brandde grotendeels uit. De rest van de woning liep zware rook en roetschade op. De oorzaak van de brand moet waarschijnlijk gezocht worden in de wasdroger, onderzoek zal dit moeten bevestigen.

De politie zette de omgeving van de woning af en hield het vele publiek op afstand. Anderhalf uur na de melding stonden de uitgerukte voertuigen weer terug op de kazerne aan de Oranjeweg. De Officier van Dienst bleef ter plaatse om de coördinator van de stichting Salvage op te vangen. Deze coördinator van de gezamenlijke verzekeringsmaatschappijen neemt de bewoners veel regel- en verzekeringswerk uit handen: http://www.stichtingsalvage.nl/.

Op 7 januari 1988 woedde in dezelfde woning ook al eens een uitslaande brand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren