Verloren en gevonden voorwerpen

Toegevoegd: 25-09-2012, 19.51 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vanaf maandag 1 oktober moet u in Zeeland voor verloren en gevonden voorwerpen bij één van de dertien Zeeuwse gemeenten zijn. Zij nemen deze taak vanaf die datum terug van de politie.

Heeft u een voorwerp verloren of iets gevonden, registreer uw gegevens dan. Veel gemeentes in Nederland maken hiervoor gebruik van het online registratiesysteem van www.verlorenofgevonden.nl. Zo ook de meeste Zeeuwse gemeenten.

Bij de gemeente Terneuzen registreert u de voorwerpen via de website www.terneuzen.nl. Groot voordeel van de online registratie is dat u dat 24-uur per dag kunt doen, dus wanneer u wilt. U heeft dan niet te maken met de openingstijden van de gemeentelijke balies.

De website www.verlorenofgevonden.nl zorgt ervoor dat verloren voorwerpen en de rechtmatige eigenaren weer bij elkaar komen. Iedereen die iets vindt of verloren is, kan dit via deze website registreren. Vinders bewaren het voorwerp thuis. De gemeente brengt de vinder en de eigenaar met elkaar in contact. Als vinders geen computer hebben of het voorwerp niet thuis willen bewaren, kunnen ze het afgeven bij de balie in de publiekshal.

Gevonden rij- en reisdocumenten (rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument) moet u altijd inleveren bij de gemeentelijke balie. Bent u rij- of reisdocumenten kwijt? Dan moet u persoonlijk aangifte doen bij de politie.

Elke vinder kan na een bepaalde periode eigenaar worden van het gevonden voorwerp als er melding is gedaan. Voorwerpen met een waarde onder de € 450,= moeten drie maanden bewaard blijven. Voorwerpen met een geschatte waarde hoger dan € 450,= een jaar. Na de verstreken termijn krijgt de vinder bericht van de gemeente.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Greta Schouteeten (14-2-2020 om 13:09)
Sleutels verloren bij ongeval met koersfiets. Afgevoerd met ziekenwagen maar sleutels kwijt. Ter hoogte van Isabellaweg in Uzendijke. Bij voorbaat dank
K (27-9-2012 om 15:40)
Weer iets wat de politie afschuift naar een andere instantie stel je voor dat een agent moet werken voor zijn centen.nu maar hopen dat er eindelijk meer criminelen gepakt gaan worden,ik betwijfel het