Weerbericht:
Vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

KNRM haalt gewonden van schip

Toegevoegd: 25-09-2012, 19.54 uur
De KNRM heeft de twee gewonden van boord gehaald.
De KNRM heeft de twee gewonden van boord gehaald.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - KNRM reddingstation Breskens heeft vandaag twee gewonde personen geëvacueerd van een tanker. In de haven van Vlissingen-Oost konden de mannen overgedragen worden aan de gereed staande ambulances.


In de stormachtige nacht van maandag op dinsdag kwamen twee matrozen ten val aan boord van een gastanker. De beide mannen liepen hierbij botbreuken op. Eén van de twee had ook nog last van hevige pijn in zijn ribben en rug.

De tanker ligt ten tijde van het voorval op de Noordzee in het ankergebied Schouwenbank. De toestand van beide mannen is stabiel en het zou onverantwoord zijn om in het stormachtige weer en de grote golfhoogtes de mannen van boord te halen.

De gastanker moet in de ochtend de Westerschelde op. In overleg beslissen de kapitein en de Nederlandse Kustwacht dat het beter is om de mannen daar te evacueren. Om 10.20 uur uur vaart zodoende de KNRM uit om de tanker tegemoet te varen bij de rede van Vlissingen.

Omdat alsnog besloten werd om de haven van Vlissingen-Oost binnen te lopen werd in overleg met de Kustwacht bepaald om de gewonden daar te evacueren. Wel werden vanaf de reddingboot al twee opstappers overgezet om de situatie te beoordelen.

Bij de Bijleveldhaven zijn de gewonden van boord gehaald. Ze zijn met inmiddels gereed staande ambulances afgevoerd voor verdere behandeling.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (27-9-2012 om 12:03)
Dit moet eenm hele happening zijn voor de gewonden,. ver van huis in een vreemd ziekenhuis waar ze een vreemde taal spreken. sterkte kerels
Cookie-instellingen beheren