Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 207 km

Professionele wietkwekerij ontdekt

Toegevoegd: 26-09-2012, 15.19 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - In een woning annex bedrijfspand in het buitengebied van IJzendijke is vanmorgen een professionele hennepkwekerij aangetroffen.


De kwekerij aan de Watervlietseweg, vlakbij de grens met België was verdeeld over vier ruimtes en een droogruimte. In één van de ruimtes werden ongeveer 400 oogstrijpe planten van ongeveer 1.50 cm hoog aangetroffen. In een tweede ruimte stonden nog eens 400 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten.

In de andere ruimtes stonden 600 stekjes in verschillende groeistadia. Verder werd een droogruimte aangetroffen voor het drogen van de wietplanten. Ter plaatse werd vanochtend een 52-jarige man uit Leidschendam aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Er was een sprinklerinstallatie aangebracht. Ook waren de twee grote kweekruimtes voorzien van CO2-apparatuur. Deze apparatuur ontrekt zuurstof aan de lucht waardoor de planten sneller gaan groeien. Bij binnentreden van de ruimte is de kans groot dat men onwel wordt omdat er geen zuurstof aanwezig is.

Uit onderzoek van energiebedrijf Delta is gebleken dat de stroom buitenom de meter werd afgetapt. De kwekerij wordt op dit moment ontmanteld.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Filip (26-9-2012 om 21:15)
Ja als je geld wil verdienen in nederland moet je dat doen. Zonde dat er weer 1 opgerold is. Maar als den haag niet kan mee profiteren doen ze dit. Zielig oe.
Sacha (26-9-2012 om 17:27)
Het zijn maar planten hoor, die graag willen groeien, en zieke mensen die veel pijn hebben, hebben veel baat bij wiet. planten zijn ook levende wezens.
Eduard (26-9-2012 om 17:12)
Mooi !!! Dat ruimt lekker op
White widow (26-9-2012 om 17:03)
Maak je mij niet wijs dat de buren cq overburen van niets wisten. Zo'n grote plantage, dat valt echt op. Politie doe onderzoek hiernaar!
Cookie-instellingen beheren