Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis 18 jaar voor moord Breskens

Toegevoegd: 27-09-2012, 18.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag achttien jaar gevangenisstraf geëist in de zaak rond een fatale steekpartij in Breskens.
 
"Weerzinwekkend. Het slachtoffer is op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Terwijl ze nog leefde stak u tweeëntwintig keer op haar in en als laatste een steek in de nek. Het mes stak er nog uit. U liet uw partner volstrekt respectloos achter. Uw kinderen van zes en drie waren tegen wil en dank getuige."


Officier van justitie E. Bethlehem kon donderdag toen zij haar eis van achttien jaar gevangenisstraf tegen de 48-jarige Willem L. uit Breskens formuleerde niet genoeg benadrukken hoe weerzinwekkend Willem L. zijn partner, de toen 35-jarige Bianca Nieuwenburg om het leven had gebracht.

Het ging niet goed tussen het stel. Er waren spanningen en volgens het slachtoffer werd zij regelmatig door haar partner mishandeld. Zeker als hij teveel had gedronken had hij een kort lontje en was zijn wil wet. Ze was ook bang van hem en bij de woordenwisselingen hield zij haar mond maar om de lieve vrede te bewaren.

iteindelijk hakte ze de knoop door en besloot ze van Willem te scheiden. In de ochtend van 27 augustus ging het gruwelijk mis. Willem had buiten de deur geslapen en kwam naar de woning in de Bankertlaan om de verdere gang van zaken te bespreken. Terwijl hij met zijn vriendin in de keuken 'discussieerde' en met zijn rug naar haar toe stond voelde hij een tik tegen zijn rug en toen ging volgens hem het licht uit.

Hij wist zich niets meer te herinneren, zei hij donderdag tegen de rechters. Hij pakte de kinderen op, zette ze in de auto en reed weg. Onderweg zei hij nog tegen de kinderen 'dat mama een kneus was'. Dezelfde dag gaf hij zich aan bij de politie in Rijswijk. Een dochter uit een eerder huwelijk, die hij had gebeld dat 'ze er niet meer was', belde 112.

Toen de politie en de ambulance op het adres in Breskens arriveerden, bleek de vrouw al te zijn overleden aan bloedverlies. Haar lichaam lag in de keuken en het mes stak nog uit haar nek. De moeder van het slachtoffer tijdens het voorlezen van de slachtofferverklaring; "Ons kind is afgeslacht en zomaar achtergelaten. En de kinderen vragen 'waarom heeft papa dat gedaan oma?'"

Hoewel L. volhield graag te willen weten wat er allemaal was gebeurd, had hij categorisch geweigerd zich door gedragsdeskundigen te laten onderzoeken.

Uitspraak 11 oktober.

Zie ook:
- Dossier Moord en doodslag in Zeeland
- Stille tocht in Breskens na gezinsdrama (02-09-2011)
- Informatiebijeenkomst over moord in Breskens (29-08-2011)
- Onderzoek huis Breskens klaar (28-08-2011)
- 'Problemen gezin waren bekend' (27-08-2011)
- Vrouw vermoord in woning Breskens (27-08-2011)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Serge (30-9-2012 om 08:47)
Onvoorstelbaar dat je hier in Nederland nog rechten hebt als je zulke gruwelijke dingen hebt gepleegd.die heb je verspeeld voor de rest van je leven.18 jaar voor het ombrengen belachelijk Die man moet lijden, veel sterkte en Nederland moet zich schamen 18 jaar, voor deze daad is geen straf te hoog
R (29-9-2012 om 19:46)
Het zelfde recht als in amerika toepassen levenslang of de doodstraf !!!!!!!!!!!!!!!
De werker (28-9-2012 om 16:44)
Ik mag toch hopen dat hij ook TBS krijgt.
Thera (28-9-2012 om 14:57)
Dat de laatste blik en geluid van zijn partner en kinderen hem nog heel lang mag achtervolgen. Wat je geeft in het leven krijg je terug dus ik wens hem sterkte met de rest van zijn mislukte bestaan. Die krijgt echt zijn deel nog.
Swartele vera (28-9-2012 om 09:48)
Nooit meer vrij zo iets ergs .die man is niet waart te leven laat hemm nooit meer in onze maatschapij. niets meer weten onzin. hij belde wel naar zijn dochter hij is verschrikkelijk. erg voor haar kinderen
John (28-9-2012 om 09:47)
Wegens 'goed gedrag' na een jaar of 10 vrij. Zulke figuren zijn echt link voor de maatschappij. Als je zo kan doordraaien dat je bruut je eigen vrouw en moeder van je kinderen afslacht, notabene in het bijzijn van je kinderen, dan verdien je het niet om ooit nog blauwe lucht te zien.