Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vier jaar cel geëist tegen Axelaar

Toegevoegd: 01-10-2012, 19.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Volgens de 25-jarige Axelaar, die maandag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg stond, was hij een brave borst. Maar als er eenmaal drank in het spel was ging er van alles mis.


Zo ook die 31ste mei. In de loop van de dag had hij zo'n zeven á acht halve liters bier naar binnengewerkt en besloot samen met een vriend nog bij een andere vriend wat te gaan drinken. Beschonken stapte hij achter het stuur van zijn auto en eenmaal bij zijn vriend ging het volledig mis. Hij pakte een Stanleymes, zwaaide ermee in het rond en eiste geld van de vriend.

Nadat de vriend de opgelopen snijwonden of - wondjes had verzorgd reden ze gezamenlijk naar een pinautomaat en daar werd de Axelaar voorzien van 250 euro. Lang duurde zijn rijkdom overigens niet, want de vriend met wie hij samen naar het slachtoffer was gereden, had het gezwaai met het mes gezien en 112 gebeld. De Axelaar werd dan ook vrij vlot in de kraag gevat en achter slot en grendel gezet. 

Tijdens de behandeling van de zaak erkende de Axelaar een 'megaprobleem ' te hebben: zijn drankverslaving. Daar wilde hij graag vanaf komen en daarom ook verzocht hij met klem de rechtbank hem in therapie te laten gaan. ,,Ik moet van die rotdrank af'', smeekte hij de rechtbank.

Officier van der Hofstede ging een heel eind met zijn smeekbede mee, zij het dat hij het helemaal eens was met de Axelaar dat-ie naar een instelling moest om van zijn verslaving af te komen. Maar dan wel na het uitzitten van zijn straf. En zo eiste Van der Hofstede een celstraf van vier jaar tegen hem. Plus nog een rijontzegging van twee maanden van een eerder vonnis.

Als de rechtbank het vonnis overneemt, zal de Axelaar op zijn vroegst over 32 maanden pas in therapie kunnen. De rechtbank doet 15 oktober uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (3-10-2012 om 14:43)
@marco wat een rare reactie?? deze man vond het nodig om een vriend met een mes te beroven, terrecht dat hij gestraft wordt als je het in je kop haalt iemand te beroven en dan toch zeker een vriend van je vind ik dat therapie ook wel nodig is.
Marco (2-10-2012 om 01:20)
Tsjaaa,... Soms sta je versteld van zo'n rechter ! Dan geeft ie voor de raarste vergrijpen in eens mega-straffen. Nu nog wat meer consistentie daarin, dus ook bij vergrijpen die deze strafmaat ook écht verdienen.
Cookie-instellingen beheren