Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 107 km

Voorwaardelijke eis fataal ongeval

Toegevoegd: 04-10-2012, 17.15 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen een 76-jarige Terneuzenaar een milde straf van twee maanden voorwaardelijke celstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar geëist.  

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor een verkeersongeval op de Tractaatweg in Axel op 8 augustus 2010. Dat ongeval - dat is althans de visie van het OM - het leven kostte van de toen 57 jarige A. Westerveld uit Muiden.


Zowel de motorrijder als de achter hem rijdende Terneuzenaar reden die dag met een rustig gangetje over de Tractaatweg. De verkeerslichten sprongen van groen op oranje en daar waar de Terneuzenaar verwachtte dat de motorrijder zou doorrijden, stopte deze.

De Terneuzenaar was zelf van plan om door te rijden en hield het verkeerslicht goed in de gaten. Daarbij had hij geen oog voor de voor hem stilstaande motorrijder. De Terneuzneaar kwam pas tot de ontdekking dat het goed mis was toen de motorrijder over de motorkap vloog. Het letsel viel overigens mee: een gebroken dijbeen. Het slachtoffer belandde in het ziekenhuis en werd op eigen verzoek daaruit ontslagen.

Twee weken later overleed hij aan de gevolgen van een longembolie. ,,Dat werd veroorzaakt door de immobiliteit, die op zijn beurt weer werd veroorzaakt door het verblijf in het ziekenhuis, dat kwam weer door u en dat maakt dat u schuldig bent aan de dood van de motorrijder'', zo redeneerde het OM. 

De zus van het slachtoffer, overigens niet in de zaal aanwezig, liet weten dat de Terneuzenaar helemaal geen schuld had aan de dood van haar broer. ,,Mijn broer was zo eigenwijs om uit het ziekenhuis weg te willen'', liet zij in een verklaring weten. De rechtbank doet uitspraak op 18 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie W (7-10-2012 om 12:16)
Ik had toch liever gehad dat meneer ook op het verkeer had gelet,dan had ik nu mijn broer nog gehad. Mijn broer is naar huis gegaan omdat er na 10 dagen nog geen kans was op overplaatsing naar 't Gooi. De avond voor hij naar huis ging was hij ook al erg kortademig, wat hij voor het ongeluk niet had.
Jaap v (4-10-2012 om 22:31)
Wat zou de eis geweest zijn als de aanrijder 20 geweest was? Vast veel meer. Raar dat zo'n vrouw in Duitsland weet dat je naar de Nederlandse rechtbank een brief kunt schrijven, volgens mij weet nog geen kwart van de NL-ers dat.
Nelles (4-10-2012 om 22:20)
Triest voor de bestuurder triest voor t slachtoffer en triest van het om
Hans Kole (4-10-2012 om 20:48)
Wat een schande dat de rechter durft te zeggen dat longembolie veroorzaakt is door een onoplettende automobilist. Sterker, het is gewoon onkunde om dit zonder medische onderbouwing te roepen. Geeft gewoon weer eens aan hoe de rechterlijke macht in elkaar steekt. Waardering voor die zus.
Cookie-instellingen beheren