Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 31 km

Vlissinger vrijgesproken door fout

Toegevoegd: 04-10-2012, 22.21 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Dank zij een foutje in de tenlastelegging kan een 25-jarige Vlissinger, die werd verdacht van onder meer een straatroof en een bedreiging en daarvoor drie jaar cel tegen zich hoorde eisen weer frank en vrij over straat lopen.  


Op 6 februari bedreigde hij in Middelburg een bekende van hem met een vuurwapen en maakte hem 1200 euro afhandig. Twee weken later bedreigde hij dezelfde jongeman opnieuw met een vuurwapen omdat deze via internet roddels over hem verspreid zou hebben.

De rechtbank sprak hem donderdag vrij met de simpele redenering dat er in de tenlastelegging werd gesproken van een 'vuurwapen'. Maar dat was echter geheel niet aangetoond, want het kon net zo goed een niet van echt te onderscheiden speelgoedwapen zijn geweest. Om dat te ondervangen staat er meestal ook naast het woord 'vuurwapen' als omschrijving .....althans een op een vuurwapen gelijkend voorwerp ..... Alleen deze keer ontbrak dat zinnetje. 'Vuurwapen' kon dus niet worden bewezen en dus volgde er vrijspraak.

Wel werd hij veroordeeld tot witwassen en heling en daarvoor kreeg hij vier maanden cel plus zeven weken cel van een eerder vonnis opgelegd. Het Openbaar Ministerie gaat in ieder geval met een 'gerepareerde tenlastelegging' in beroep.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ongeloof (6-10-2012 om 21:12)
Ongelofelijk dit is niet normaal echt op zijn nl mensen die zich verdedegen worden gestraft en zo iemand sturen ze de straat weer volgende keer is het misschien wel erger
Boby castro (6-10-2012 om 11:29)
Alle mensen die het terecht vinden dat ze hem moeten vrijlaten. Moeten straks ook niet gaan klagen dat deze meneer opeens met zijn vuurwapen voor hun gezicht staat. Gewoon netjes je geld geven, word hij opgepakt en paar weken later staat hij weer voor je neus door een foutje. LEUK HE ?! rare mensen
Jop (5-10-2012 om 18:07)
Foutje bedankt!Hier zakt m`n broek van af...
Jan (5-10-2012 om 16:10)
Ik ben ook eens bekeurd voor het ontbreken van een goede nummerplaat op mijn fietsendrager. (Terecht!) Op de bon die ik thuis kreeg stond dat mijn uitlaat niet goed was. Een foutje in de tenlaste legging..ik heb het aangekaart en de hele zaak werd geseponeerd... Ik was er heel blij mee! € 75.....
R (5-10-2012 om 13:21)
Tja geen bewijs geen zaak prima dat hij vrij is haden ze t onderzoek en de zaak beter moete voor berijden en deze zaak was ook zwaar aangedikt dus ik ben t eens met vrijspraak
Gianna (5-10-2012 om 12:17)
@Denker: als iedereen die een foutje maakt op zijn vingers wordt getikt, dan zullen er heel wat mensen met platte vingers rondlopen.
Cookie-instellingen beheren