Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek naar frontale aanvaring tussen schepen

Toegevoegd: 28-02-2006, 20.51 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
TERNEUZEN - Een containerschip en een duwboot zijn maandagnacht met elkaar in aanvaring gekomen op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Het containerschip raakte dusdanig beschadigd dat het niet meer verder kon varen. Bij de botsing raakte niemand gewond. De aanvaring gebeurde ter hoogte van zetmeelfabrikant Cerestar in Sas van Gent. Het containerschip Monica was onderweg van Avelgem naar Antwerpen en merkte na het passeren van de brug bij Sas van Gent de duwbak Aquarius te laat op. Eén van de schepen zat vermoedelijk in de verkeerde vaarweg, waardoor een frontale botsing onvermijdelijk bleek.


Door de hevige klap kwam de Aquarius vast te zitten in het voorschip van de Monica. Nadat de bolders van de duwbak waren losgebrand, konden de schepen in de loop van de ochtend van elkaar gescheiden worden.

De waterpolitie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanvaring. Volgens medewerkers van de waterpolitie in Hansweert was er geen alcohol in het spel en waren beide schepen goed verlicht. Mogelijk heeft gebrekkige communicatie tussen beide schepen een rol in de aanvaring gespeeld.

Een lek in het voorschip zorgde ervoor dat de Monica niet meer verder kon. Daarom werd het schip uit voorzorg naar een scheepswerf in Sluiskil gesleept, waar de scheepvaartinspectie nader onderzoek verrichtte. De duwboot kon ondanks een gat van een meter boven de waterlijn zijn weg naar Gent vervolgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren