Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Politie doet inval in Goes Noord

Toegevoegd: 09-10-2012, 10.13 uur - Update: 09-10-2012, 19.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - De politie heeft dinsdagmorgen in Goes-Noord tenminste één inval gedaan. Verder zijn er twee woningen doorzocht in verband met een mogelijke overtreding van de Wet Wapens en Munitie.  

De inval zou volgens getuigen rond 06.30 uur hebben plaatsgevonden. De politie bevestigde vanmorgen dat er sprake is geweest van een politie-actie, maar wil hierover in het kader van het onderzoek niet meer informatie geven. Getuigen spreken over de inzet van een arrestatieteam. Bij de actie was vermoedelijk sowieso de Regionale Ondersteuingsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie betrokken. 


In de woningen werden verschillende goederen waaronder een boksbeugel, een werpster en munitie in beslag genomen. Twee bewoners werden aangehouden en na verhoor in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Er zal tegen hen proces-verbaal worden opgemaakt.

De politie wil niet zeggen of er nog aanhoudingen worden verwacht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Berttina (10-10-2012 om 13:27)
Normale mensen werken overdag en zijn dan dus niet thuis. Vandaar dat ze die ophalen voordat ze naar hun werk gaan. Maar waarschijnlijk werk je zelf niet, want je vind 6.30u diep in de nacht. Voor de normale mens is dat gewoon vroeg in de ochtend. ;-)
Division (10-10-2012 om 13:02)
@Berttina ROG komt altijd om 06:00 / 06:30, omdat er dan de meeste kans is dat de verdachte thuis is. Voor een parkeerboete komt de ROG heus niet. Overdag is er kans dat de verdachte niet aanwezig is in de woning en rond etens tijd komen ze ook niet omdat er dan ook andere mensen in de woning zijn.
@Berttina (10-10-2012 om 09:16)
Inval voor wapens is wat anders dan een parkeerboete!!!! Ze doen echt niet zo maar een inval voor jan...... Meestal komen politiemensen met bivakmutsen voor criminelen.....
CTCU (10-10-2012 om 09:11)
Was er inderdaad sprake van overtreding. Wees daarom blij dat deze mensen van de ROG vaak hun eigen leven riskeren om zich in te zetten voor een veilige samenleving. De keuze om vaak 's-nachts in te vallen is dat er weinig kans bestaat dat de verdachte weg kan vluchten door deze onverwachte actie.
CTCU (10-10-2012 om 09:10)
Beste Berttina, Lees eerst het artikel eens goed voor u uw reactie uit. Om 06:30 is niet diep in de nacht. Als er aanwijzingen zijn dat er een overtreding plaatsvindt van de Wet Wapens en Munitie zal dit zeer ernstig genomen worden. Zoals het blijkt als u het artikel verder leest
Piet (10-10-2012 om 08:26)
@berttina: de politie doet dit omdat zo het verrassingseffect het grootst is. Zeker als er wapens in het spel zijn is dit verstandig. Als men het overdag doet is de kans veel groter dat ze voorbereid zijn en evt. vuurwapens direct voorhanden hebben.
Cookie-instellingen beheren