Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 138 km

Boetes voor negeren van omleidingen

Toegevoegd: 10-10-2012, 21.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
WATERLANDKERKJE - De politie treedt vanaf vandaag verbaliserend op vanwege de verkeersgevaarlijke situatie op de Turkeijeweg bij Waterlandkerkje. De aangegeven omleidingen en de ge- en verbodsborden die geplaatst zijn in verband met wegwerkzaamheden worden massaal genegeerd.

Veel automobilisten rijden toch door langs de afzettingen en geslotenverklaringen en tegen de rijrichting in. Dit levert gevaar op voor de mensen die daar ter plaatse aan de weg aan het werk zijn. Ook rijden automobilisten over een smalle strook brom-/fietspad. Omdat hierover veel schooljeugd fietst leidt dit tot gevaarlijke situaties.


Woensdagochtend heeft de politie gecontroleerd en enkele weggebruikers zijn al bekeurd. De politie verzoekt de weggebruikers dringend de omleidingen te volgen en zich aan de ge- en verbodsborden te houden om gevaarlijke situaties voor de werkmensen, de fietsers en mogelijke andere weggebruikers te voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stefan (11-10-2012 om 19:50)
Als je vanuit Oostburg richting Waterlandkerkje gaat dan is er geen wegomlegging aangegeven. Laten ze eerst maar eens een juiste omleidingsroute aangeven zoals het wettelijk geregeld moet zijn voordat ze boetes uitschrijven,
Francois (11-10-2012 om 18:05)
Ik denk dat het wel een beetje overdreven is,van dat massaal .en ook dat er gedacht word dat dan de automobilist die dat doet niet exstra zou opletten.
Bertje (11-10-2012 om 11:52)
@ peter, natuurlijk geeft dan zo een ontheffing het recht om verboden te negeren ? omrijden kan natuurlijk niet, dat is te moeilijk voor de professionele weggebruikers blijkbaar. zo een verwarrend verkeersbord. ontheffing om je hersens niet te gebruiken bestaan niet.
John (11-10-2012 om 11:48)
Het zou ook erg handig zijn als deze omleiding al vanaf de watertoren Oostburg richting IJzendijke/Waterlandkerkje al aangegeven zou staan, zodat je niet pas bij Waterlandkerkje hiermee word geconfronteerd.
Kerkjenaar (11-10-2012 om 11:41)
Tot slot, als je de situatie niet kent moet je niet reageren op dergelijke berichten... Vlissingse...
Kerkjenaar (11-10-2012 om 11:40)
Bovendien wordt er tussen Turkeije en IJzendijke niet gewerkt. M.i. dus niet echt gevaarlijk om dat deel wel te gebruiken. Nu rij je 15 km rond om in IJzendijke te komen (als je de borden zou volgen). Met boetes wek je alleen maar irritatie op. Weer een makkelijke melkkoe.
Cookie-instellingen beheren