Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Rechter acht ontucht niet bewezen

Toegevoegd: 15-10-2012, 15.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 22-jarige Rotterdammer tegen wie 120 uur taakstraf en het betalen van 2000 euro schadevergoeding was geëist omdat hij met een 13-jarig Vlissings meisje ontucht zou hebben gepleegd, is daarvan vrijgesproken.


Dat hij haar ook verkracht zou hebben achtte de rechtbank evenmin bewezen. Voor dat laatste had de officier van justitie overigens ook al vrijspraak gevraagd. De rechtbank komt tot deze vrijspraken omdat alles is gebaseerd op alleen maar de verklaringen van het meisje en dat is in de huidige wetgeving onvoldoende om tot bewijs te komen.

De Rotterdammer was op 31 mei 2010 samen met een neef en een minderjarige vriend naar Vlissingen gereden met de bedoeling seks te hebben. De minderjarige kende de zus van het meisje en de sms-berichten die ze hadden gewisseld waren voor de mannen méér dan hoopvol. De drie arriveerden bij de woning van de meisjes en vervolgens zou er volgens de meisjes van alles zijn gebeurd.

Tijdens de behandeling van de zaak bezwoer de Rotterdammer dat hij alleen maar braaf op de bank had gezeten. Het meisje had op zijn knie gezeten en om haar voor omvallen te behoeden had hij een arm om haar heen geslagen. Hij had haar slechts een kusje op haar wang gegeven omdat ze een aardig meisje was. Meer niet.

De zaak tegen zijn neef en de minderjarige is al eerder door de rechtbank behandeld. Toen kreeg de neef een voorwaardelijk taakstraf van 120 uur opgelegd. De minderjarige werd vrijgesproken.

Zie ook:
- OM eist taakstraf voor ontucht (01-10-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De boel opstelten (16-10-2012 om 05:26)
En opstelten wil dan bevoegdheden om andermans computer te hacken tegen cybercrime. maar een harde schijf van het internationale pedonetwerk kunnen ze niet eens ontcrypten. maar ja, de overheid vind kinderverkrachting blijkbaar ondergeschikt aan cybercrime. duidelijke prioriteiten hebben ze.
Bertje (15-10-2012 om 16:51)
Als ze zulke lage straffen eisen kunnen ze i.d.d. net zo goed vrijspreken. dat deze persoon onschuldig is even terzijde, maar afschrikken doet het niet dus het pedokartel gaat gewoon door. de 2e kamer ? vind onderzoek niet belangrijk. nederland is WEL ff internationaal bekend als pedo paradijs.
Cookie-instellingen beheren