Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en droog, morgen kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Explosieven tot ontploffing gebracht

Toegevoegd: 15-10-2012, 18.34 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - In Nieuw- en Sint Joosland heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) vandaag drie explosieven tot ontploffing gebracht.


De explosieven, drie Duitse antitankmijnen met elk circa 5,5 kilo springstof, werden vanochtend rond 11.00 uur tijdens graafwerkzaamheden gevonden op een akker tussen de Oude Rijksweg en de Boomdijk. De politie schakelde de EOD in en die heeft ter plekke een plofplaats gecreëerd.

Aan het einde van de middag konden de drie antitankmijnen gecontroleerd tot ontploffing worden gebracht. De drie explosieven werden om beurten tot ontploffing gebracht in een grote berg klei. Tijdens het ploffen moest de politie weggebruikers op de Boomdijk tegen houden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
N (16-10-2012 om 21:07)
Waarom worden mensen in de buurt niet geinformeerd dat de mijnen tot ontploffing worden gebracht? lijkt mij wel het minste wat je kunt doen, m'n hele huis stond te trillen, inclusief ik, schrok nogal, toch weer niet een ontploft caisson? nogal nalatig en ondoordachte werkwijze.Voortaan anders graag!
Mijnderd (15-10-2012 om 19:49)
Ie knallen al zo hard niet meer als origineel. gelukkig. toch vraag ik me af hoeveel tonnen explosieven er eigenlijk nog liggen in zeeland. 3 stuks minder i.i.g.
Cookie-instellingen beheren