Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vlissingen krijgt extra C2000 mast

Toegevoegd: 18-10-2012, 15.57 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In december krijgt Vlissingen de beschikking over een nieuwe antennemast voor het communicatienetwerk C2000 van de hulpdiensten. De mast komt te staan op de binnenplaats van het politiebureau aan de Molenstraat.

De extra antennemast is noodzakelijk voor goede onderlinge communicatie van hulpverleningsinstanties als politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten.

In Vlissingen heeft de hulpverlening af en toe te kampen met dekkingsproblemen. Plaatsing van een extra antennemast is volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie de enige oplossing voor het probleem met het zogeheten geografische bereik. De nieuw te bouwen antennemast draagt volgens het ministerie bij aan snelle en goede hulpverlening en zorgt voor veiligheid van hulpverleners en burgers in nood.

C2000 is eigendom van de Staat, de minister van Veiligheid en Justitie is hiervoor verantwoordelijk. Het landelijk netwerk bestaat uit meer dan 500 antennemasten. In 2010 is een verbeterplan gepresenteerd voor het netwerk. Eén van de onderdelen van dit plan was het wegnemen van problemen omtrent de dekking. Uit onderzoek is gebleken dat de nu bepaalde locatie in Vlissingen de beste optie is voor het neerzetten van een extra antennemast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (18-10-2012 om 19:41)
Klinkt als een nieuwe winkel....C1000...:P Hoop dat ie goed zal werken.
Jaap (18-10-2012 om 17:06)
C2000....is dat niet het peperdure slecht funktionerende systeem dat de overheid door slimme ITC yuppies is aangepraat?