Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 31 km

Automobilist rijdt 193 op A58

Toegevoegd: 22-10-2012, 09.07 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Een Middelburgse automobilist is zondagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij behoorlijk te hard had gereden op de A58.


Agenten van de verkeerspolitie zagen de man rond 22.30 uur rijden over de A58 bij Arnemuiden. De videosurveillanceauto werd bij de Sloedam met hoge snelheid voorbijgereden door een personenauto.

Door de agenten is een trajectmeting gestart. Dit houdt in dat er gedurende een bepaald traject de gemiddelde snelheid van een auto gemeten wordt. Na het beëindigen van de meting bleek dat de betreffende personenauto met een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur over de A58 reed.

De auto is door de politieagenten aan de kant gezet en de bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit Middelburg, is door hen aangesproken. Zij vertelden de man dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Er ging weliswaar een correctie van 7 kilometer van de gemiddelde snelheid af, maar dan lag de snelheid nog op 193 kilometer per uur. Dat is nog altijd veel te hard, want de maximale snelheid op dat stuk van de A58 bedraagt 130 kilometer per uur.

De bestuurder wenste geen verklaring af te leggen voor zijn gedrag. Hij is door de agenten bij zijn woning in Middelburg afgezet en mag voorlopig niet in zijn auto rijden. Het rijbewijs van de man wordt door de politie opgestuurd naar de officier van justitie. Hij bepaalt of de Middelburger het binnenkort al dan niet weer mag gebruiken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marijke (24-10-2012 om 19:26)
70 reacties op dit item. De één voor en de ander tegen de snelheidsduivel. Degenen die vóór zijn moeten hun auto maar laten staan en die tegen zijn houden zich netjes aan de regels zoals het hoort!! Laat de politie buiten deze discussies want die doen hun werk en nog héél goed ook!!!
MotoRob (24-10-2012 om 17:59)
@nounou; Mij hoor je niet zanikken over mensen die normaal rijden, sterker nog, ik hoor daar ook bij, het is bij die ene keer gebleven dat ik met 240 km/h over de A58 reed met een auto die dat aan kan, dus zo uit de fabriek, geen opgevoerd karretje of zo.
Nounou (24-10-2012 om 17:25)
@Motorob, wat ben jij toch deskundig, zeg. Ik raad je aan eens te praten met hulpverleners die de lichaamsdelen van de weg mogen oppakken. En dan zaniken over mensen die normaal rijden, wondere wereld....
Bertje autobahn (24-10-2012 om 16:50)
"vlissinger" slaat de spijkermat op zijn kop. de popo lokt het gewoon uit en grijpt veel te laat in. zoals dat gevalletje menselijk schild file maken tegen lui die niet betaald hebben bij de pomp. een mensenleven is niet belangrijk meer voor de popo, alleen maar geld schrapen al kost het levens
Marco (24-10-2012 om 15:38)
Hier wordt ik nou schijt ziek van, van dat gebla met WAT ALS...hou toch eens op CRB, dat is toch niet gebeurd, moet je nou echt aan alle mogenlijkheden denken? Kan je net zo goed thuis blijven, maar dan nog..WAT ALS er iemand aanbeld en jou dood schiet. Denk daar maar eens aan. (gewoon plaatsen aub)
K (24-10-2012 om 12:52)
@moraal ridder stel je voor u rijdt over de a58 rustig muziekje op de radio en ineens klapbam rijd er iemand met 200km/h dus een snelheidsverschil van 70km/h bovenop uw auto, u en uw inzittenden kunnen het dan niet meer na vertellen. daarom een zware straf
Cookie-instellingen beheren