Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Toegevoegd: 23-10-2012, 19.56 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - De politie sluit niet uit dat er meer mensen dan de nu aangehouden man betrokken zijn bij de dood van de 86-jarige John Smidt uit Axel. Vanavond is bovendien opnieuw onderzoek gedaan naar de in Axel aangetroffen bandensporen.

Vannacht omstreeks 02.00 uur hoorden buurtbewoners van de Eisenhowerlaan in Axel een hondje aanhoudend blaffen bij het hondenuitlaatterrein. Toen ze gingen kijken zagen ze daar inderdaad een hondje loslopen. Ook vonden ze een hondenriem en een pet en een plas bloed. Deze ongewone vondst werd direct gemeld bij de politie waarna een onderzoek werd ingesteld. Uit dit onderzoek bleek dat het hondje en de pet thuishoorden bij een 86-jarige man uit de Gerbrandylaan.


Politiemensen namen een kijkje in de woning van de man maar troffen hem daar niet aan. Dit was ongebruikelijk omdat de man leefde volgens een vast patroon. Zo ging hij een paar keer per dag met zijn auto naar het hondenuitlaatterrein om zijn hond uit te laten. Nu bleek ook dat zijn auto, een grijze Mitsubishi Carisma met het kenteken 10-PF-RT, was verdwenen. Deze stond niet bij zijn woning en ook niet bij het hondenuitlaatterrein.

Het vermoeden rees dat het niet ging om een vermissingszaak maar om een misdrijf en door de politie werd een TGO (Team Grootschalig Optreden) gestart. Dezelfde nacht werd door de recherche op verschillende plaatsen sporenonderzoek gedaan. Gedurende de hele dag is er buurtonderzoek gedaan in de Eisenhowerlaan en de Gerbrandylaan. Ook heeft een politiehelikopter vanuit de lucht foto's gemaakt van de omgeving.

Het lichaam van de man werd rond 09.30 uur gevonden in een sloot aan de Vissersverkorting in Westdorpe, vlakbij de grens met Belgie. 's Middags werden aan de Lageweg in Axel bandensporen onderzocht die verband zouden kunnen houden met de zaak. Ook vanavond is op deze locatie opnieuw onderzoek gedaan.

Vanavond kon de politie een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen aanhouden als verdachte. Hij werd overgebracht naar Torentijd voor verhoor. Omdat de auto van het slachtoffer niet bij de aangehouden man is aangetroffen en nog steeds niet bekend is waar de auto is, vermoedt de recherche dat er nog anderen bij dit misdrijf betrokken zijn.

De politie gaat verder met het onderzoek.

Volg ook de berichtgeving op ons officiële Twitteraccount @hvzeeland.

Zie ook:
-
Verdachte zaak Axel opgepakt (23-10-2012)
- Onderzoek bandensporen Axel (23-10-2012)
- Dode Westdorpe is vermiste man (23-10-2012)
- Vermoedelijk sprake misdrijf Axel (23-10-2012)
-
Verdachte verdwijning man Axel (23-10-2012)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja (24-10-2012 om 14:23)
Voor zulke mensen i de doodstraf. Niet een paar weken of maanden in het gevangenis hotel en dan wer vrijkomen. Nee , gewoon de doodstraf en dan zijn organen laten doneren
Ongeloof (24-10-2012 om 00:38)
Ik zal maar niet nerzetten wat ze met zulke mensen moeten doen. Ongeloofelijk hoe laf je moet zijn om iemand van die leeftijd om het leven te brengen!!
A. (23-10-2012 om 23:50)
Zo eng dat zulke dingen steeds dichter bij de deur gebeuren! Je word bang om savonds alleen over straat te gaan. Ik wens de vrienden en familie heel veel sterkte toe met deze gruwelijke daad!
Piet (23-10-2012 om 23:05)
86,zelfstandig wonend, je hond uitlaten, alles meegemaakt in het leven en dan kom je zo aan je einde..Waarschijnlijk omdat iemand dacht dat hij geld (bij zich) had, want waarom doe je anders zoiets. Ik mag het niet hardop zeggen, maar de dader(s)(veroordeelde verdachte), mag een spuitje krijgen!!
Cookie-instellingen beheren