Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 41 km

Zeelandbrug weer open na ongeluk

Toegevoegd: 24-10-2012, 17.12 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is woensdag urenlang gestremd geweest als gevolg van een ongeluk met een vrachtwagen. Verkeer moest omrijden via de Oosterscheldekering.


Rond 10.30 uur kantelde op de kruising Weg naar de Val (N256) - Julianastraat - carpoolplaats een vrachtauto die geladen was met oude banden. De vrachtwagenchauffeur had zijn laadkraan niet goed naar beneden gedaan en dit zorgde ervoor dat het gevaarte uit balans raakte. De vrachtwagen en de container die deze vervoerde kantelden. De bestuurder bleef ongedeerd.

De berging bleek, mede vanwege de uitgeschoven kraan, een flinke klus. Zodoende bleef de stremming urenlang van kracht. Tegen 17.00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven. De stoplichten op de kruising zijn voorlopig buiten werking.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft het wegdek schoongemaakt.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (29-11-2012 om 19:38)
En ook hier weer van die stomme reacties van mensen die nooit fouten maken!we zijn ook maar mensen en kunnen allemaal wel wat vergeten stom of niet stom. en 6 uur is echt zo lang niet dat doe je zomaar niet een vrachtwagen met uitgeschoven laadkraan. de container lag er ook nog en die is zwaar
Mens (25-10-2012 om 12:12)
@toezichthouder, jij bent dus geen mens?? Mensen kunnen nog altijd fouten maken.. Als we bij iedereen zijn bekwaamheid laten onderzoeken omdat hij een ongeluk veroorzaakt (waarbij nog niet eens gewonden zijn gevallen) hebben we snel veel werklozen..
René (25-10-2012 om 08:28)
6 uur tijd nodig hebben om de weg vrij te maken vind ik nogal wat. Zeker gezien de infrastructuur in Zeeland. Een verouderde en smalle brug... slechte alternatieve routes (want veel extra kilometers) en dat in een welvarend land dat niet in staat blijkt onze provincie een goed wegennet te geven.
Ikke (25-10-2012 om 08:26)
@toezichthouder? En dan zo'n reactie ?vergeet niet meneer de toezichthouder dat ook in uw vak fouten worden gemaakt , deze chauffeur heeft dit niet met opzet gedaan en is ook maar voor zijn brood onderweg.
Hoop ellende (24-10-2012 om 19:45)
Lekker hoor als je naar colijnsplaat moest rond 16.30 bleven ze allemaal voor de slagboom staan van de zeelandbrug lang leven de domme automobilisten
Toezichthouder (24-10-2012 om 17:52)
Blijft lastig he zo´n ding besturen zeker als je je niet aan de regels houd Ik mag hopen dat hij naast een dik verbaal ook een dikke rekening voor de stremming en berging etc krijgt en een onderzoek naar zijn bekwaaamheid als vrachtrijder
Cookie-instellingen beheren