Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf geëist voor illegale adoptie

Toegevoegd: 25-10-2012, 21.50 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 45-jarige vrouw die destijds in Vlissingen woonde, hoorde donderdag voor de rechtbank in Middelbrug een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden tegen zich eisen. 


De Vlissingse wordt ervan verdacht in 2005 een Turkse baby met valse papieren Nederland te hebben binnengesmokkeld. Illegale adoptie dus. Samen met een Turkse vriendin - tegen wie voor haar aandeel een taakstraf van zestig uur was geëist - reisde ze af naar Turkije om daar de adoptiemogelijkheden te onderzoeken. Een eerste adoptie mislukte, maar een tweede diende zich al snel aan.

Via de schoonmoeder van de vriendin, een invloedrijke vrouw binnen een politieke partij - werden de benodigde papieren snel geregeld en het Nederlandse consulaat gaf een noodpaspoort af. In Vlissingen werd de baby, een meisje, ingeschreven bij de burgerlijke stand.

Twee jaar later kregen beide vrouwen ruzie en kwam de zaak naar buiten. Toen bleken de papieren te zijn vervalst. Duidelijk werd echter niet of de Vlissingse het meisje permanent zou adopteren of dat , zoals de Turkse vriendin beweerde, het meisje slechts voor een operatie naar Nederland zou gaan en later weer terug zou keren naar Turkije.

Het meisje is inmiddels bijna acht jaar, is nog steeds bij haar Vlissingse adoptiemoeder en verkeert in blakende gezondheid. De rechtbank doet uitspraak op 8 november.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (26-10-2012 om 09:02)
De schoonmoeder is op staande voet ontslagen zonder wachtgeld en de bijbehorende priveleges? En het is natuurlijk een eis van niks!
Cookie-instellingen beheren