Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonden bij ongeluk N59 Nieuwerkerk

Toegevoegd: 30-10-2012, 17.59 uur - Update: 30-10-2012, 20.07 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Bij een ongeluk op de N59 bij Nieuwerkerk zijn vanmiddag meerdere mensen gewond geraakt. 
 
Even voor 16.00 uur kwamen twee bestelbusjes, een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in aanrijding. Het ging om een kop-staartbotsing. Op het moment van het ongeluk zou een rijdende afzetting langs de N59 gereden zijn. Het verkeer over de weg reed dus langzamer dan normaal en een vrachtwagen zou op het langzaam rijdende verkeer zijn ingereden.


Door de snelheid en het gewicht van de Portugeese vrachtwagen kwamen beide voertuigen tegen de achterkant van een personenauto aan en alle drie de voertuigen schoven vervolgens tegen een bestelbus. Er werden meerdere ambulances en brandweerwagens opgeroepen. De brandweer heeft één bestelbusje opengeknipt om de twee inzittenden te bevrijden.

De twee gewonden kwamen allebei uit Oost-Souburg en zijn mannen van 60 en 34 jaar oud. Zij zijn met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeluk ontstond flink wat schade. Ook raakte het wegdek bezaaid met glas en brokstukken. De weg moest volledig worden afgesloten en Rijkswaterstaat zorgde voor een omleidingsroute via de naastgelegen parallelwegen.

Het busje waarin de twee Souburgers zaten, moest worden weggesleept door een takelbedrijf. Ook de personenauto moest worden getakeld. De bestelbus kon zijn weg vervolgen en ook de vrachtwagen kon nog verder rijden.

De bestuurder van de vrachtwagen, een Portugees van 33 jaar uit Avo, is door de politie meegenomen naar het bureau. Hij heeft daar een verklaring afgelegd met behulp van een tolk. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

De weg is tot 19.00 uur vanavond afgesloten geweest vanwege onderzoek.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob roos (31-10-2012 om 08:05)
Mee eens alleen gaat deze rij de andere kant op. Zierikzee
Oosterlander (31-10-2012 om 07:49)
Dit heeft totaal niks met de verkeerslichten te maken. Het ging hier inderdaad om de rijdende afzetting. En als iedereen zich normaal aan de snelheid houdt doet er helemaal niks op. de stoplichten springen heel snel weer op groen, dus de wachttijd is zeer kort.
Bruenaartje (31-10-2012 om 07:11)
Helemaal mee eens nieuwerkerker, dacht dat dus ook al, en iedere keer denk ik......"daar zal t nog wel eens fout gaan". En wat denk je van rijdend vanaf bru, stoplichten afslag sirjansland gaat wel, maar dan die bocht, door de bomen heb je ook geen goed overzicht. Hoeveel ongelukken volgen er nog?
Duivelandse moeder (31-10-2012 om 03:35)
Nieuwerkerker, u bent één vd weinigen die zich negatief uitlaat over de stoplichten bij Oosterland, vrijwel iedereen is er blij mee.
Duivelandse moeder (31-10-2012 om 03:33)
Nieuwerkerker, wat heeft deze aanrijding met de stoplichten van Oosterland te maken?Dit ongeluk gebeurde bij Nieuwerkerk, ver vd stoplichten vandaan. Ook als er geen stoplichten hadden gestaan, was dit ongeluk gebeurd!
Koos (30-10-2012 om 22:55)
Heeft dit er dan mee te maken??het is precies tussen nieuwerkerk en oosterland gebeurt dus heb je geen last van de dijk !!
Cookie-instellingen beheren