Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 66 km

Gewonden bij grote brand Goes

Toegevoegd: 31-10-2012, 22.15 uur - Update: 31-10-2012, 23.09 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Bij een grote brand in sportcentrum Fitland in Goes zijn woensdagavond twee vrouwen gewond geraakt. De brand was rond 23.00 uur meester.


De brand in het fitnesscentrum aan het Da Vinciplein, op het terrein van de Zeelandhallen, werd rond 20.30 uur ontdekt toen er een automatisch brandmeldsysteem in werking werd gezet. Al snel werd duidelijk dat er echt brand was en de brandweer rukte dan ook al snel uit met meerdere voertuigen.

Omdat er ook melding werd gemaakt van gewonden werden ook ambulances opgeroepen. De brandweer schaalde binnen twintig minuten op naar grote brand. Ook de Rotterdamse traumahelikopter werd opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet ter plekke te komen.

De hulpdiensten spraken van een GRIP-1 situatie. Dit houdt in dat er multidisciplinair overleg plaatsvindt tussen de verschillende betrokken partijen zoals de brandweer, de gemeente, de politie en de geneeskundige hulpverlening. Toen de brand rond 23.00 uur meest was, werd de situatie afgeschaald.

Gewonden

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand in het damesgedeelte van de sauna in het complex. De gewonden waren vrouwen. De een liep brandwonden op en de ander ademde rook in. De slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De ambulancedienst staat nog stand-by.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is de brand lastig te bestrijden omdat er sprake is van een complexe situatie en ook is het lastig voor de brandweer om binnen te bewegen omdat er veel rook staat.

Evacuatie
Vanwege de brand werden ook de bowling en het wokrestaurant ontruimd. De bioscoop bleef in bedrijf. Volgens de brandweer was er geen noodzaak tot ontruimen. De mensen die in de voorgenoemde panden aanwezig waren, werden daarom in de bioscoop opgevangen. Rond 22.30 uur meldde de brandweer dat vrijwel alle mensen die werden opgevangen inmiddels naar huis waren.

Bezoekers van Fitland kunnen eventueel achtergelaten goederen volgens de woordvoerder vanavond niet ophalen. De Veiligheidsregio raadt aan de website van Fitland in de gaten te houden voor meer informatie. Een medewerker van de Stichting Salvage gaat Fitland helpen met het afhandelen van de schade.

Rijkswaterstaat had vanwege de brand de afrit Goes-Zuid van de Deltaweg (A256) afgesloten voor het verkeer. Tot ongeveer 23.10 uur was een omleiding van kracht.
 
Volg ook de berichtgeving op ons officiële Twitteraccount @hvzeeland.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
André (3-11-2012 om 13:55)
Ceetje, Het was een beetje cynisch bedoeld, uiteraard is het vreselijk voor de slachtoffers, ik begreep dat iemand ernstige brandwonden had. Ook de eigenaar van de sportzaak moet dit een financiele strop zijn.... Ik hoop inderdaad dat iedereen zo eerlijk is om te gaan betalen.....
Ceetje (3-11-2012 om 10:07)
@ André, ja de meeste wel ik heb nog met de eigenaar gepraat en die vertelde me dat er ook nog mensen de volgende dag zouden komen betalen, ik hoop van harte dat die mensen dan ook zo eerlijk zijn en het ook als nog komen betalen...
André (1-11-2012 om 22:30)
Hebben degenen die gewokt hebben hun maaltijd eigenlijk wel afgerekend????
Ceetje (1-11-2012 om 15:51)
Ik was aan het wokken en stond wel even raar te kijken toen een man even kwam vertellen dat er brand was. Kvond het wel apart dat iedereen zo dicht bij het pand bleef staan, je weet nooit hoe brand zich verder verspreidt! ergens kwam het denk ik ook wel door de schrik. Kwas zelf ook wel geschrokken
Mar (1-11-2012 om 14:20)
Poeh das weer even schrikken... Een paar jaar geleden hier in Nisse ook een brand veroorzaakt door een sauna, brr. Sterkte voor de twee dames, ik hoop dat ze gauw herstellen en veel sterkte ook voor de medewerkers van Fitland. Een brand hakt er altijd in.
Mieke (1-11-2012 om 13:40)
Balen, hopelijk heeft het niet teveel invloed op de rest van Fitland. Laat me raden naar de oorzaak......olie op de kachel gegooid? Daisy, je moet natuurlijk nooit een handdoek bij een saunakachel hangen en van water op de stenen krijg je geen brand. Veel sterkte voor de mensen die er werken!
Cookie-instellingen beheren