Weerbericht:
Op veel plaatsen bewolkt, maar vooral in het zuid(oost)en later ook zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in Kwadendamme

Toegevoegd: 16-11-2012, 18.19 uur
Door: Roland de Jong
KWADENDAMME - In Kwadendamme is vrijdag aan het begin van de avond een schoorsteenbrand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar grote brand.


De brand woedde in de schoorsteen van een woning aan de De Casembrootstraat in het Zuid-Bevelandse plaatsje. Het vuur werd rond 16.55 uur opgemerkt en de brandweer sprak direct van een middelbrand.

Aanvankelijk was niet meteen duidelijk of er nog mensen binnen waren. Daarom werd met spoed een ambulance op pad gestuurd. Omdat niet alle blusploegen voldoende bezetting hadden, werd het sein grote brand gegeven. Zodoende kwamen brandweerploegen uit Baarland, Borssele, 's-Gravenpolder en Goes in actie.

De brand bleek te woeden in een schoorsteen. De bewoners bleven ongedeerd. De brandweer heeft het rookkanaal gereinigd en wat brandend materiaal verwijderd. De brand was rond 18.05 uur meester.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Doordenkertje (17-11-2012 om 11:06)
Persoonlijk vindt ik dat alle kosten op de bewoner moet worden verhaald. want deze heeft bewust zijn eigen zaakje niet in orde door niet te laten vegen. bewust een eigen keuze dus. ik vindt niet dat de andere mensen daar voor moeten bijdragen want het ging helemaal niet per ongeluk.
Verbaasde burger (17-11-2012 om 09:33)
Ik zie in de uitdraai van alarmeringen dat het korps uit ovezande niet eens is "opgepiept". Volgens mij ligt dit dorp er direkt naast en niet borsele......
Jan (16-11-2012 om 21:51)
Reorganisaties en het uitdunnen van het vrijwilliger bestand blijkt dus niet zo'n handige zet te zijn. Zoals blijkt moet men om een schoorsteenbrandje te kunnen blussen opschalen naar grote brand. Laten we blij zijn dat het geen woningbrand was waarbij een redding uitgevoerd had moeten worden.
Hopelijk vegen (16-11-2012 om 20:18)
Hopelijk zien mensen met ook zo een vuurplaats in hun huis dat het wel een heel beetje veel tumult geeft en dat de schoorsteen regelmatig laten vegen echt een stuk minder stress geeft. vooral voor je buren, alle hulpdiensten etc.etc. of bin ons liever zuuunig ?
Willy (16-11-2012 om 19:53)
Gaat dit de toekomst worden,vier brandweer korpsen voor een schoorsteenbrand ???.
Cookie-instellingen beheren