Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een bui. Overdag regenachtig. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in Kwadendamme

Toegevoegd: 16-11-2012, 18.19 uur
Door: Roland de Jong
KWADENDAMME - In Kwadendamme is vrijdag aan het begin van de avond een schoorsteenbrand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar grote brand.


De brand woedde in de schoorsteen van een woning aan de De Casembrootstraat in het Zuid-Bevelandse plaatsje. Het vuur werd rond 16.55 uur opgemerkt en de brandweer sprak direct van een middelbrand.

Aanvankelijk was niet meteen duidelijk of er nog mensen binnen waren. Daarom werd met spoed een ambulance op pad gestuurd. Omdat niet alle blusploegen voldoende bezetting hadden, werd het sein grote brand gegeven. Zodoende kwamen brandweerploegen uit Baarland, Borssele, 's-Gravenpolder en Goes in actie.

De brand bleek te woeden in een schoorsteen. De bewoners bleven ongedeerd. De brandweer heeft het rookkanaal gereinigd en wat brandend materiaal verwijderd. De brand was rond 18.05 uur meester.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fireman (19-11-2012 om 01:31)
Als jullie niet weten wat de melding was dan had zelfs een kind 3 voertuigen gestuurd. en ja,er ook afgeschaald naar een kleine brand. Als je veel rook en vlammen ziet komen uit de nok van een 2-1 kapwoning bel je ook 112 en leg je uit wat je ziet. de ac stuurt dan wat wenselijk is.
8588 (18-11-2012 om 10:40)
@ geenidee, omdat het voor de helder denkende mens helemaal niet logisch werkt misschien ? dat we ons niet kunnen voorstellen dat er zo krom en dom gewerkt wordt ?
André (17-11-2012 om 21:37)
Met toestemming van de AC mag er met 4 man uitgerukt worden waarbij een HBT als het niet anders kan mag fungeren als bevelvoerder. Als het leven wat minder duur was geweest en de zorgkosten etc niet de pan uitrijzen hebben die mensen daar misschien wel geld voor. Als dit het probleem zou zijn.......
Jan, onderbrandmeester / instructeur brandweer (17-11-2012 om 20:33)
@geen idee: toen ik zelf nog bij de brandweer zat, rukte we met een autospuit(6 man) en de ladderwagen uit. Dit was ruim voldoende om een schoorsteenbrand te blussen. In de huidige situatie met 4 man met redvoertuig, zou dit ook voldoende moeten zijn. Grote brand melding is blijk van onvermogen.
Vervolg op geen idee (17-11-2012 om 17:18)
Ovezande rukt overdag bovendien ook met 4 man uit dus die kunnen niet mee, omdat er een brandweerwagen mee moet met volle bezetting
Geenidee (17-11-2012 om 17:17)
Mensen, waarom reageren als je niet weet hoe het werkt bij de brandweer? baarland rukt overdag met 4 man uit dus moet sgravenpolder mee. verder is van bluswagens alleen goes gealarmeerd, andere voertuigen waren een ladderauto en een jeep die standaard mee gaat overdag dus borsele is niet opgepiept.
Cookie-instellingen beheren