Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
100 files van totaal 386 km

Auto te water Mortiere Middelburg

Toegevoegd: 17-11-2012, 16.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Mortiere is vanmiddag een auto vanaf een oprit een brede sloot ingerold. Niemand raakte gewond.


De auto stond geparkeerd bij een woning aan de Louis Armstrongstraat. Het voertuig rolde aan het begin van de middag de oprit af, zonder dat er iemand in zat. Via enkele bossages belandde de auto in een circa zeven meter brede watergang. Vermoedelijk stond de auto niet goed op de handrem.

Rond 14.30 uur arriveerde de berger. Die schatte in dat hulp van de duikbrandweer nodig was. Een officier van dienst van de brandweer kwam vervolgens ter plekke om te kijken of inzet van de brandweer echt nodig was. Dat bleek zo te zijn en om 15.15 uur werd de brandweer dan ook opgeroepen.

De brandweerploegen waren rond 15.30 uur ter plaatse. Zo'n twintig minuten later was de auto geborgen. Al die brandweerwagens trokken overigens flink wat bekijks. Zeker vijftig volwassenen en kinderen kwamen kijken toen de auto uit de watergang getakeld werd. Het voertuig, een Volkswagen Passat van circa 2,5 jaar oud, is total loss.

Het is overigens niet de eerste keer dat in de wijk zich een soortgelijke situatie voordeed. Op een dag na exact twee jaar geleden reed in de dezelfde straat ook al een auto van een oprit af, het water in. Een 6-jarig jongetje dat in de auto zat bleef ongedeerd. Buurtbewoners willen dat de gemeente de situatie gaat aanpakken en paaltjes of een hek zetten om ongelukken te voorkomen.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (18-11-2012 om 13:32)
Beste Leon. overal waar daar stoep is zijn ook stoepranden. u praat kul. en dan nog zijn de stoepranden niet uitgevonden voor mensen die hun handrem vergeten. HET IS GEWOON EIGEN STOMME SCHULD, DIKKE BULT.
R de Vries (18-11-2012 om 12:49)
Dat handremmen kunnen vastvriezen is een fabeltje, mogelijk dat oldtimers daar nog last van hebben. of auto's die onder water hebben gestaan. :P maar het vriest nog helemaal niet ook dus er is geen reden om de handrem niet te gebruiken. al die smoesjes, BAH !
Seat (18-11-2012 om 12:44)
@ leon, al tientallen gevallen zegt u ? en nog steeds passen de omwonenden dan hun parkeer gedrag niet aan ? ik ga er toch vanuit dat iedereen er kennis van genomen heeft de vorige keren ? en dan nog niets leren? .nee, domheid is geen excuus
Andre (18-11-2012 om 12:42)
Eigenaar van de auto, Sterkte gewenst. Dit zal voor jullie veel geld kosten. Anderen; Ik hoop dat jullie nooit wat vergeten. Dit kan toch gebeuren? Of niet soms? Het is jammer hoe sommigen reageren op een foutje of ongelukje, typisch Nederlands om zo te reageren. Mensen dieper in de put trappen
Bewoner mortiere (18-11-2012 om 11:51)
Lekker makkelijk je eigen stomme domme fout bij de gemeente te leggen, lkker kort zichtig. Mijn auto staat altijd in de versnelling want mijn afrit loopt ook schuin af . En in de winter gebruik je de handrem niet om te parkeren.
Edwin (18-11-2012 om 11:34)
Volgens de berichtgeving stond de auto op hun eigen oprit op eigen grond ? waarom loopt die eigen oprit van hunzelf dan af naar die vijver ? want daar begon het voertuig met rollen neem ik aan ? en zelf de handrem niet gebruikt ook nog. typisch gevalletje van eigen domme schuld zou ik denken.
Cookie-instellingen beheren