Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto te water Mortiere Middelburg

Toegevoegd: 17-11-2012, 16.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Mortiere is vanmiddag een auto vanaf een oprit een brede sloot ingerold. Niemand raakte gewond.


De auto stond geparkeerd bij een woning aan de Louis Armstrongstraat. Het voertuig rolde aan het begin van de middag de oprit af, zonder dat er iemand in zat. Via enkele bossages belandde de auto in een circa zeven meter brede watergang. Vermoedelijk stond de auto niet goed op de handrem.

Rond 14.30 uur arriveerde de berger. Die schatte in dat hulp van de duikbrandweer nodig was. Een officier van dienst van de brandweer kwam vervolgens ter plekke om te kijken of inzet van de brandweer echt nodig was. Dat bleek zo te zijn en om 15.15 uur werd de brandweer dan ook opgeroepen.

De brandweerploegen waren rond 15.30 uur ter plaatse. Zo'n twintig minuten later was de auto geborgen. Al die brandweerwagens trokken overigens flink wat bekijks. Zeker vijftig volwassenen en kinderen kwamen kijken toen de auto uit de watergang getakeld werd. Het voertuig, een Volkswagen Passat van circa 2,5 jaar oud, is total loss.

Het is overigens niet de eerste keer dat in de wijk zich een soortgelijke situatie voordeed. Op een dag na exact twee jaar geleden reed in de dezelfde straat ook al een auto van een oprit af, het water in. Een 6-jarig jongetje dat in de auto zat bleef ongedeerd. Buurtbewoners willen dat de gemeente de situatie gaat aanpakken en paaltjes of een hek zetten om ongelukken te voorkomen.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maja (17-11-2012 om 19:03)
Waarom geen paaltje op de eigen oprit.?Als je weg gaat, verwijder je het paaltje en zodra je auto op de oprit staat zet je het paaltje terug. Maar dat kost waarschijnlijk teveel moeite en teveel tijd. Het is in ieder geval geen probleem van de gemeente.
Bertus kan tenminste rijden (17-11-2012 om 18:29)
Dat is toch zonde van zo een mooie wagen :( echt droevig om te zien hoe sommige mensen met hun bezittingen omgaan. buiten dat het volgens mij een overtreding van de verkeerswet is en er mensen serieus gewond hadden kunnen raken. een beetje onverantwoordelijk smaakje heeft het wel.
RIETEPIET (17-11-2012 om 18:27)
Ga je garagepad dan maar andersom leggen, rolt de auto vanzelf je huis in! En denken jullie nu echt dat paaltjes een auto tegenhouden. En als er dan schade van komt als een auto tegen de paaltjes rijdt, moet de gemeente de paaltjes zeker weer weg halen? Kom op gebruik je verstand daar in de Mortiere
Henriette (17-11-2012 om 18:04)
Hoezo moet de gemeente paaltjes zetten??!!Is dit niet gewoon je eigen schuld? Te gek voor woorden. Lekker he de verantwoording proberen af te schuiven. Inderdaad Jaap, intelligentie is daar kennelijk ver te zoeken. Wat een vreemd gedrag!!!Ongelofelijk!!
Jack (17-11-2012 om 17:49)
Dit is toch ook een vorm van nivelleren? Het water staat aan de binnenkant net zo hoog als aan de buitenkant. Precies zoals het kabinet het wilt.
Goesenaar (17-11-2012 om 17:48)
De gemeente paaltjes plaatsen ???? Eigen verantwoordelijkheid. Plaats dan maar een hek op de oprit, rijdt de auto daar tegenaan. Als je in een wijk met water wilt wonen moet je zelf de consequenties van je eigen domheid (handrem vergeten) dragen en niet de gemeenschap !!!!!!
Cookie-instellingen beheren