Weerbericht:
Perioden met zon, morgen bewolkt en in de noordelijke helft af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip in problemen op Oosterschelde

Toegevoegd: 25-11-2012, 21.06 uur
Het Duitse binnenschip in de problemen.
Het Duitse binnenschip in de problemen.
© Foto: Multraship
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Bergers van Multraship uit Terneuzen en Polderman uit Hansweert hebben zondagmorgen op de Oosterschelde het binnenschip 'Marina' behoed voor zinken. Het Duitse schip, geladen met 1.000 ton petcokes, was tijdens de storm gestrand in de Witte Tonnenvlije. 


De bergers mobiliseerden direct het fast-rescue vaartuig Mistral, dat er in slaagde het schip vlot te trekken en in diep water te manoeuvreren. Het schip had geen eigen voortstuwing meer en de omstandigheden ter plaatse waren zo slecht dat het schip door de bergingssleepboten Zephyrus en Bravo naar de Krammersluizen moest worden gesleept om het voor zinken te behoeden.

Het is aldaar veilig afgemeerd en geïnspecteerd op schade.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (26-11-2012 om 06:18)
Toen ik nog voer in 1962 en er was een storm waarschuwing bleven wij in bru vluchthaven,maar deze duitser is niet gewend aan wind en golven in zijn land
Lion (26-11-2012 om 06:01)
Je moet met zulk weer niet de oosterschelde opgaan
Bram (26-11-2012 om 01:03)
Weer eens een goed staaltje redding waaruit maar weer al te duidelijk blijkt dat een reddingsbrigade voor varenden (zowel beroeps als vrije tijd) noodzakelijk is. Goed gedaan mannen !! Petje af !
Vlissingse (26-11-2012 om 00:24)
Knap werk!