Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

OM wil Poolse inbrekers cel in

Toegevoegd: 29-11-2012, 20.12 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Twee Polen uit Antwerpen, de één 30 en de ander 26, mogen van officier van justitie elk achttien maanden achter slot en grendel om hun zonden te overdenken. Om hen mogelijk te behoeden voor verdere misstappen zouden ze ook elk een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd moeten krijgen.


Het duo wordt verdacht van zeker twaalf inbraken, waarvan enkele pogingen daartoe. Ze bezochten in drie dagen tijd diverse woningen in Koudekerke, Aagtekerke, Middelburg, Domburg, Oostkapelle en Lewedorp en roofden daar voornamelijk sieraden, laptops en camera's. Een deel van de buit werd door de jongste besteed aan drugs

De twee werden gepakt na een inbraak in Kapelle op 17 augustus. De bewoner, die net thuis kwam, zag een auto met een Belgisch kenteken en twee mannen er in vanuit de richting van zijn woning komen en binnen bemerkte hij dat er was ingebroken. Hij gaf het kenteken door aan de politie, waarna een zoekactie werd gestart.

De auto werd gesignaleerd op de A58. Na een achtervolging sprongen de twee mannen uit de auto en vluchtten richting de Oude Rijksweg bij Rilland. De politie zette het beboste gebied af, waarna snel de 30-jarige kon worden aangehouden. Kort daarna werd door een hondengeleider de 25-jarige man, aangehouden. De 30-jarige man werd door de politiehond gebeten en liep diverse bijtwonden op.

De rechtbank wijst vonnis op 13 december.

Zie ook:
Politiehond bijt vluchtende inbreker (17-09-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hondenvriend (30-11-2012 om 11:07)
Jammer dat die politie hond die dader niet volledig in stukken heeft gescheurd. Leert z'n maat misschien dattie van andermans spullen af moet blijven. Ratten zijn het!
Lau (30-11-2012 om 08:35)
Helemaal met Ab eens. Terugsturen naar het land van herkomst en dan ook nooit meer Nederland in. Wie mag het gevangenisverblijf weer gaan betalen van die lui???? Juist..
J.burgel (30-11-2012 om 08:09)
Terug sturen naar polen ,die zijn de andere avond weer terug,als ze gepakt worden vinden ze niet erg ,gratis overwinteren ,kost en een warm bed
Tegenpool (30-11-2012 om 07:48)
Onzin ! gisteren nog op het NOS journaal, polen zijn goed voor de economie ! of liegt het NOS journaal soms ? jazeker wel ! gewoon ongewenste vreemdeling verklaren en het land uit gooien. waarom nog medelijden met dit tuig ?
Laat me niet lachen (29-11-2012 om 23:45)
Hahaha die Ab, wat naief. Jij stuurt ze naar huis ? Doen ze even douchen, schone kleren aan en binnen de kortste keren staan ze weer terug. Dat lost veel op, vind je ook niet?
Ab (29-11-2012 om 21:02)
Ja hoor, gratis kost en inwoning. Zou het niet beter zijn om ze gewoon terug te sturen op eigen kosten/.
Cookie-instellingen beheren