Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Honderdste actie KNRM Noordland/Burghsluis

Toegevoegd: 01-11-2003, 10.45 uur
Door: KNRM Noordland/Burghsluis

NOORDLAND - Voor het KNRM reddingstation Noordland was het vrijdagavond om 18.15 uur weer zover.


Voor de 100ste maal dit jaar, werd er een beroep gedaan voor hulp van het reddingstation.
In dit geval betrof het, het 10 m lange zeiljacht LECAS uit H.I. Ambacht welke onderweg was van Stellendam naar Colijnsplaat. Door een navigatiefout van de uit 3 personen bestaande bemanning van het op de motor varende jacht, kwam het schip voor het sluitgat Schaar van de Oosterscheldekering terecht, in plaats van de voorhaven van de Roompotsluis.

 

De Kustwachtpost Ouddorp had het jacht al een tijdje op de radar gevolgd en zag dat hij de verkeerde kant heen ging, en mogelijk voor de Stormvloedkering terecht zou komen. De kustwachtpost waarschuwde ala minuut de reddingboot Koopmansdank welke met de nodige overredingskracht de schipper van het jacht duidelijk maakte dat hij maar beter de reddingboot kon volgen dan kwam het wel goed.

 
Niet erg overtuigt van e.e.a. volgde het jacht toch maar de Koopmansdank, welke hem om 19.30 uur door de Roompotsluis loodste. De reddingboot keerde daarna van deze honderdste actie tevreden terug op station. Wel een mijlpaal, maar eigenlijk niet om te feliciteren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren