Weerbericht:
Vrij koel en perioden met zon. Vooral in de avond en nacht wat regen
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 49 km

Tientallen arrestaties in Ellemeet

Toegevoegd: 03-12-2012, 12.15 uur
Door: Roland de Jong

ELLEMEET - In Ellemeet zijn vanmorgen 55 mensen aangehouden die lid zouden zijn van de als terroristische organisatie aangemerkte PKK. Dat heeft de Nationale Recherche bekend gemaakt.
 
Volgens de Nationale Recherche was bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) informatie binnengekomen dat een groep mensen een heimelijke bijeenkomst zou houden op een recreatiepark in het Schouwse dorp. De bijeenkomst in Zeeland was vrijdag begonnen en zou waarschijnlijk een week duren. De AIVD speelde de informatie door naar het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Die zette een grote politie-actie op touw.Volgens een woordvoerder begon de actie rond 06.00 uur. Er werden in totaal ongeveer 150 politiemensen ingezet. De politie zette onder meer de Mobiele Eenheid (ME), de regiopolitie en een helikopter in. Er werden 55 mensen opgepakt. Zij zijn meegenomen voor verhoor. De actie staat onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM).


De PKK staat sinds 2002 op de Europese lijst van terroristische organisaties. Om deze reden is de PKK sinds 2007 ook in Nederland verboden. De PKK voert volgens de Nationale Recherche een gewelddadige strijd tegen de Turkse overheid in Zuidoost-Turkije en Noord-Irak. De organisatie is ook in Europa actief met facilitering van deze strijd. De PKK rekruteert ook in Nederland jonge Koerden, waaronder ook minderjarigen, voor de gewapende strijd tegen het Turkse leger.

Opname op de terreurlijst betekent dat van een persoon of organisatie alle financiële tegoeden bevroren worden, dit houdt in dat al het bankverkeer en verzekeringen worden stilgelegd. Ook worden van individuen op de lijst en personen gelieerd aan terroristische organisatie de reispapieren ingetrokken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.d (3-12-2012 om 20:28)
Alle terroristen het land uit gooien zonder geld.
Kees (3-12-2012 om 17:26)
Belachelijk dat dit gebeurd!
Witte (3-12-2012 om 14:32)
En wat nu , Oppakken een nachtje cel en weer op straat . Eventueel nog een claim aan de NL staat en weer 1-0 voor de bandieten . Houd Nederland leefbaar , ook voor niet criminelen .
@tja (3-12-2012 om 13:17)
Ik vrees dat je gelijk hebt @tja. Gelukkig doen onze inlichtingendiensten goed werk, alhoewel dit na de bezuinigingen wel eens over kan zijn.. Bezuinigen op inlichtingenwerk/veiligheid lijkt me geen goed idee! Zeker als de PKK, Hezbollah, Al Quida etc actief leden werven in Nederland zoals blijkt..
Tja (3-12-2012 om 12:32)
Tja,nederland geeft nu eenmaal wel gratis een uitkering voor terroristen die hier komen aanwaaien en verder niets doen dan ook onze samenleving te saboteren. maar tja, sommige politieke partijen moeten zonodig gul en erbarmelijk willen overkomen. bewuste terroristen sponsoring noem ik het.
Cookie-instellingen beheren