Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 101 km

Duiker overleden bij Wemeldinge

Toegevoegd: 08-12-2012, 13.23 uur - Update: 08-12-2012, 15.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
WEMELDINGE - Een duiker is zaterdag aan het einde van de ochtend omgekomen als gevolg van een duikongeval bij de Steldijk in Wemeldinge. Een tweede duiker raakte bij het ongeval gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.  


Omstreeks 10.45 uur kwam de duiker met zijn buddy na problemen onder water boven, nadat ze tot ongeveer 40 meter diepte hadden gedoken. Andere duikers die daar ook aanwezig waren haalden beide mannen naar de kant. Ook alarmeerden zij de hulpdiensten.

Ter plekke gekomen ambulancepersoneel reanimeerde een van de twee mannen, maar dat bleek tevergeefs.  Het dodelijke slachtoffer betreft een 41-jarige man uit Turnhout (B.). De andere man, ook afkomstig uit België, is overgebracht naar het ziekenhuis te Goes, waar hij is opgenomen. Hij kon vanmiddag nog niet gehoord worden door de politie.

Drie ambulances en een traumahelikopter waren ter plaatse.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R.Bosman (9-12-2012 om 06:50)
Wat vreselijk dat er mensen zijn die hulpverlening in twijfel trekken omdat het te duur zou zijn !!!! beschamend!!!
Linda (9-12-2012 om 00:50)
Sinds wanneer is geld belangrijker dan een mensenleven?
Par (8-12-2012 om 23:29)
De duiksport hoeft niet gevaarlijk te zijn, als je je maar aan regels houd. Jammer genoeg hebben ze in Belgie (want ook nu zijn het WEER belgen) andere regels als waar ook ter wereld. Een deco stop kennen ze daar blijkbaar niet, en dat is toch wel nodig als je op 40M bent geweest.
Ernst Mulder (8-12-2012 om 23:09)
Het is zeker sneu dat er een ongeval is gebeurt, sterkte voor de nabestaanden. Een reactie op eerder bericht van Hans Franken. "relatief weinig beoefenaars" Lees bericht op deze link eens. http://www.duiken.nl/index.php?pageid=56&newsitemtitle=hoezo-onveilig
Marco (8-12-2012 om 20:49)
Och hans of ze het nu aan de hulpdiensten geven of aan griekenland het gaat allebij de zee in. sterkte voor de naabestaanden en de hulpdiensten
Ronald (8-12-2012 om 19:35)
Beste hans,als je het goed had gelezen zag je dat het een belg was, die hebben een andere manier van opleiden,als er een duiker omkomt is het vrijwel altijd een belg..met deze temperatuur hoor je niet op die dieptes te zijn ivm grote kans op decompressie!met een goede opleiding is duiken echt veilig
Cookie-instellingen beheren