Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Duiker overleden bij Wemeldinge

Toegevoegd: 08-12-2012, 13.23 uur - Update: 08-12-2012, 15.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
WEMELDINGE - Een duiker is zaterdag aan het einde van de ochtend omgekomen als gevolg van een duikongeval bij de Steldijk in Wemeldinge. Een tweede duiker raakte bij het ongeval gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.  


Omstreeks 10.45 uur kwam de duiker met zijn buddy na problemen onder water boven, nadat ze tot ongeveer 40 meter diepte hadden gedoken. Andere duikers die daar ook aanwezig waren haalden beide mannen naar de kant. Ook alarmeerden zij de hulpdiensten.

Ter plekke gekomen ambulancepersoneel reanimeerde een van de twee mannen, maar dat bleek tevergeefs.  Het dodelijke slachtoffer betreft een 41-jarige man uit Turnhout (B.). De andere man, ook afkomstig uit België, is overgebracht naar het ziekenhuis te Goes, waar hij is opgenomen. Hij kon vanmiddag nog niet gehoord worden door de politie.

Drie ambulances en een traumahelikopter waren ter plaatse.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (8-12-2012 om 16:04)
@ Hans duiken is een veilige sport. Een ongeluk zit in een klein hoekje je moet je aan de regels houden. Heb meer dan 4000 duiken en nooit een ongeluk gehad
Sjats (8-12-2012 om 16:04)
Waarom nou zo diep elke keer weer belgen. met als gevolg dat de duiksport weer in kwaadgaglicht komt.er is tussen de 10/20 meter veel meer te zien .wens de nabestaande van de duiker sterkte en de ander wees gewaarschuwd het is niet interresant dat jouw dieptemeter op 40+ is geweest...su..el.
Emiel (8-12-2012 om 15:52)
@ Hans, helemaal mee eens, dan ook gelijk motorrijden afschaffen om dezelfde reden en ook maar gelijk een drooglegging zoals in de USA in de jaren dertig. En roken ook natuurlijk. Nu ik er aan denk zijn er veel sporten maatschappelijk onverantwoord.
Jaap van Sien (8-12-2012 om 15:44)
Wat erg en weer een Belg. Ik snap nog steeds niet dat onze zuiderburen het zo diep zoeken!. Blijf aan de grond!
Jan (8-12-2012 om 15:43)
Sterkte voor de nabestaanden. Hans, hoeveel sport mensen worden er bovenwater onwel. Ook hier komt een ambulance voor maar dat lees je niet. In 95% van duikenongevallen gaat het om hart problemen, en onderwater is hulp vaak te laat. Dat het Belgen zijn is ook niet vreemd 90% is Belg wat hier duikt.
Bas Brand (8-12-2012 om 15:42)
Jammer Hr F geeft oordeel zonder feiten kennis Nederland telt 320.00 duikers. Er gaat gelukkig relatief weinig mis. Als het mis gaat dat meteen goed fout. Water kan je niet ademen, zijn duikers bewust van . Ieder weekeinde meer voetbal ongevallen dan duik ongevallen in een jaar. Voetbal verbieden?
Cookie-instellingen beheren