Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 37 km

Duiker overleden bij Wemeldinge

Toegevoegd: 08-12-2012, 13.23 uur - Update: 08-12-2012, 15.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
WEMELDINGE - Een duiker is zaterdag aan het einde van de ochtend omgekomen als gevolg van een duikongeval bij de Steldijk in Wemeldinge. Een tweede duiker raakte bij het ongeval gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.  


Omstreeks 10.45 uur kwam de duiker met zijn buddy na problemen onder water boven, nadat ze tot ongeveer 40 meter diepte hadden gedoken. Andere duikers die daar ook aanwezig waren haalden beide mannen naar de kant. Ook alarmeerden zij de hulpdiensten.

Ter plekke gekomen ambulancepersoneel reanimeerde een van de twee mannen, maar dat bleek tevergeefs.  Het dodelijke slachtoffer betreft een 41-jarige man uit Turnhout (B.). De andere man, ook afkomstig uit België, is overgebracht naar het ziekenhuis te Goes, waar hij is opgenomen. Hij kon vanmiddag nog niet gehoord worden door de politie.

Drie ambulances en een traumahelikopter waren ter plaatse.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toon (9-12-2012 om 17:55)
Voor de rest: de duikopleiding via Nelos zijn als in België. En wat betreft de voorkeur van Belgen om diep te gaan: tja, ieder zijn voorkeur! (daarom bestaat er ook bijvoorbeeld 100m sprint naast de marathon)
Toon (9-12-2012 om 17:53)
Het gaat dus idd om een duiker die hartproblemen kreeg en dat kan even goed in een cafe op de dijk gebeuren. Ed stelt dat 9 vd 10 ongevallen door Belgen gebeuren. In een eerdere reactie lees ik dat 90% van de duikers Belg zijn. Niet mijn cijfers, maar als ze kloppen lijkt dit me helemaal logisch.
Devoogdt (9-12-2012 om 14:58)
Beste Hans, Uw reactie is ongelooflijk! Statistisch gezien is duiksport een veilige sport en wat de financiele kant betreft: vraag maar aan de middenstand in Zeeland welke belangrijke bron van inkomen de duiksport is.
Harry (9-12-2012 om 14:39)
Ja Hans, laten we nog meer dingen gaan verbieden.
Gerda (9-12-2012 om 14:21)
Er wordt in nederland goede opleidingen gegeven. Helaas zijn er toch altijd nog duikers die te veel risico nemen, vooral buitenlandse duikers die over de duikstekken te weinig informatie hebben.
Ed (9-12-2012 om 14:14)
@Hans: Dan kun je motorrijden, bergbeklimmen, parachutespringen etc. ook wel afschaffen. Wat opvalt is dat het 9 van de 10 keer een belg betreft. Toeval of gebrek aan opleiding?
Cookie-instellingen beheren