Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Kerntransport Borssele gestart

Toegevoegd: 11-12-2012, 15.47 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Vanmiddag is weer een kerntransport gestart vanaf het terrein van Covra in Borssele.


Het transport vindt plaats over het spoor. Vanochtend werden al voorbereidingen getroffen en vanmiddag rond 14.45 uur werd gestart met het transport zelf. Ook dit keer was de politie massaal aanwezig om het kernafval veilig te begeleiden naar de Belgische grens.

Er werden enkele verdachte voertuigen gecontroleerd, maar voor zover bekend verloopt het transport tot nu toe zonder problemen. De trein moest na het vertrek wachten nabij het Mallardviaduct bij Lewedorp.

Het vorige transport vond voor zover bekend plaats op 11 september. Ook toen vertrok de trein op een dinsdag en ook toen startte het transport rond 15.00 uur.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nolte (11-12-2012 om 19:13)
Valt mee dat niet weer greenpeace aanhangers de boel proberen tegen te houden. daar zijn ze altijd zo dol op. mochten ze dit weer wel doen zouden ze opgepakt moeten worden wegens het belemmeren van gevaarlijk transport dus het creeeren van een gevaarlijke situatie.en zou ze een jaar laten brommen.
Renate (11-12-2012 om 19:06)
Bartje, in de maand oktober is er altijd een open dag waar bezoekers kunnen kijken bij de COVRA...volgend jaar in de maand oktober moet je dat zeker doen. Er zit dus goed verpakt (radio-actief) afval in dat weer hergebruikt kan worden en vaak in Frankrijk wordt verwerkt tot bruikbaar.
Christa (11-12-2012 om 18:28)
Vandaar die irritante helicopter de hele middag vlak boven ons.Toen ik op de dijk liep met mijn honden,dacht ik even dat hij vlak over me heen zou gaan. Over overlast gesproken.
Fukushima on rails (11-12-2012 om 17:32)
@ Bartje, goed geraden, daar zit hoog radio actief afval in ja. de gebruikte splijtstof staven uit de centrale. en ze moeten weg omdat het opslag"bad" al prop vol was en er geen plaats meer over was. cap de la hague werkt het dan weer op tot plutonium en/of dumpt het in zee.
Bartje (11-12-2012 om 16:04)
Wat zit er dan allemaal in die wagons? Kernafval? Van de kerncentrale? Hie ziet dat er dan uit? en waar gaat het naar toe? Wie weet dat? dank je wel
Cookie-instellingen beheren