Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Frontale botsing schepen Bruinisse

Toegevoegd: 13-12-2012, 16.30 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Bij de Krammersluizen in Bruinisse zijn vanmorgen twee schepen frontaal op elkaar gevaren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar beide schepen raakten zwaar beschadigd.


Omstreeks 07.30 uur vertrok een met gerst geladen binnenvaartschip bij de Krammersluizen en voer in de richting van de Volkeraksluizen. Net buiten het havenhoofd kwam het schip frontaal in aanvaring met een tegenligger. Dit met rollen staal geladen binnenvaartschip was onderweg naar België.

Na de aanvaring bleek dat het schip met gerst op ongeveer veertig centimeter onder de waterlijn een gat had met een diameter van dertig centimeter. Om een mogelijk zinken te voorkomen zette de schipper zijn vaartuig met het voorschip ter plaatse tegen de dijk. De lading wordt overgeladen in een ander schip waarna de werkelijke schade kan worden bepaald.

Het schip met staal had een gat boven de waterlijn maar kon na de aanvaring doorvaren naar de Krammersluis. Daar wordt het provisorisch gerepareerd. De Waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) onderzoekt hoe de schepen tegen elkaar konden varen. Voor het onderzoek stelde een technisch specialist de gegevens van de nautische apparatuur van de schepen veilig.

Onderzocht wordt of er beelden van de walradar zijn die helderheid kunnen verschaffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren