Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 362 km

Verkeerscontroles Zuid-Beveland

Toegevoegd: 13-12-2012, 18.23 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft donderdag in Goes en Kapelle in totaal bijna 2.200 weggebruikers gecontroleerd. Er werden diverse boetes uitgedeeld.


In de ochtend uren werd er gecontroleerd in de omgeving de Vierwegen bij Kapelle. Hier werden 1.024 voertuigen gecontroleerd. Er bleek een APK te zijn verlopen. Ook had iemand geen rijbewijs bij zich. Een vrachtwagenchauffeur werd bekeurd omdat hij niet beschikte over een stootbalk. Hij moest de container die hij bij zich had afladen.

Twee bestuurders bleken niet handsfree te bellen, één persoon voerde geen kentekenplaat op een aanhangwagen. Drie aanhangwagens hadden geen goed werkende remlichten. Een voertuig bleek hoger dan 4 meter. Ook bleek iemand nog een boete van 844 euro open te hebben staan. Deze werd ter plekke geïnd. Tevens ontvingen nog 6 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden.

In de middaguren werd er gecontroleerd in Goes in de omgeving van Anthony Fokkerstraat. Hier werden 1.173 voertuigen gecontroleerd. Hier werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel kreeg 1 bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Tevens bleek ook hier een bestuurder nog een openstaande boete te hebben van 300 Euro. Ook deze boete werd ter plaatse betaald.

Door de belastingdienst werden 12 beslagen gelegd en werd ter plaatse een bedrag van 5.400 euro afgerekend. Tevens werden 7 zogenaamde "Moelanders" door de Motorrijtuigenbelasting onder de loep genomen omdat ze nog steeds in een buitenlandse auto reden, terwijl ze hier al langer verbleven. Zij zullen een navordering motorrijtuigen belasting ontvangen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Flippie Flink (15-12-2012 om 10:51)
Wat een zuurpruimen hier. Je kunt je voorstellen hoe er over 'de polletiek' en 'de pliesie' wordt gesproken op een verjaardagsfeestje. haha! Houd je aan de regels, heb je ook geen gezeur. Moeilijk he? Wat zou er gebeuren als de politie alleen boeven gaat vangen en niet meer controleert?
Patrick (14-12-2012 om 23:37)
Ik betaal netjes mijn boetes en belastingen en vind het ook wel zo prettig dat iedereeen die meeprofiteert van mijn belastingcentjes hier geen misbruik van maakt. Oftwel, als je je aan de regels houdt, is er geen reden om tegen deze acties te zijn. Prima actie! Moeten we vaker doen
Zeeuw (14-12-2012 om 18:59)
De inkomsten in 2012 waren nog iets aan de lage kant zeker, dus moest dat nog even opgehaald worden. maar boeven vangen, daar hebben we helaas te weinig capaciteit voor.
Anne (14-12-2012 om 12:12)
Goed gedaan!! Goede actie.
Maja (14-12-2012 om 09:54)
Die navorderingen vind ik prima. De politie doet waar veel inzenders om roepen, namelijk dieven vangen. Je betalingsverplichtingen niet nakomen is in feite diefstal.
Cor v.L. (14-12-2012 om 05:35)
Vermoed dat als ze de moeite eens zouden nemen om langs verschillende bedrijven te rijden er nog heel wat moelanders te vinden zouden zijn.
Cookie-instellingen beheren