Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten veel wind
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 63 km

Vier gewonden bij ernstig ongeluk

Toegevoegd: 16-12-2012, 14.26 uur - Update: 16-12-2012, 16.08 uur
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Bij een eenzijdig ongeluk in Kamperland zijn zondag aan het begin van de middag vier mensen gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 12.10 uur op de Kruisdwarsweg, vlakbij de Sint Felixweg die de hulpdiensten aanvankelijk als locatie doorkregen. Volgens getuigen werd er op Noord-Beveland een toertocht gehouden met Landrovers.


Eén van de 180 deelnemende voertuigen belandde na een inhaalmanoeuvre in een sloot. Tijdens het inhalen ging het voertuig deels door de linker berm. Daardoor verloor de bestuurder de macht over het stuur, stak de rijbaan over en belandde aan de rechterzijde in de sloot.

De brandweer werd opgeroepen omdat er sprake was van een beknelling. Binnen een half uur waren alle inzittenden uit de auto bevrijd. Er werden ambulances uit de gehele provincie opgeroepen om de gewonden af te kunnen voeren. De ambulanceteams kregen assistentie van het traumateam uit Rotterdam.

Ruim een uur na het ongeluk waren alle gewonden met ambulances afgevoerd naar het ziekenhuis in Goes. Volgens de politie hadden de betrokkenen onder meer last van hoofd- en schouderletsel. Ook zou iemand in shock zijn geraakt.

De politie is ter plekke gekomen om nader onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk. Een takelbedrijf heeft het voertuig uit de sloot gehaald en weggesleept.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Landcruiser (17-12-2012 om 18:53)
Hieruit blijkt maar weereens dat dit geen echte onbetwiste offroad auto is!
Kees (17-12-2012 om 11:55)
@Marco: wat is dat voor een onzin? Een BHV-er kan niet zoveel bij een dergelijk ongeval. Maar blijkbaar is je zondagsrust verstoord door 180 LaRo's. En voor de rest is dit een ongeval, zoals er wel vaker een ongeval gebeurd. Beterschap aan de gewonden (compleet gezin?).
Laro-rijder (17-12-2012 om 10:29)
Marco, Ik begrijp je reactie niet helemaal. De rit was georganiseerd door de LRCH. Een dergelijk evenement kan enkel plaatsvinden met goedvinden (vergunningen) van de autoriteiten. Dus, wat is je punt?? Jij hebt er geen idee van welke impact dit heeft voor de organisatie en de club...
Peggy (17-12-2012 om 08:28)
Marco, de LaRo-club kennende heeft dat echt wel gemeld en er waren hulpverleners dus voor je je conclusie trekt graag eerst even nagaan! Verder aan de LaRo club, jullie hebben goed gehandeld door het evenement af te lasten, een club om trots op te zijn.
John (16-12-2012 om 22:47)
Een 4x4 (off-road auto) die in de berm de macht over het stuur kwijt raakt?? Vreemd verhaal... Maar hoe dan ook, ALTIJD het gas los laten als je in de berm terecht komt. Het is zelfs mogelijk met +200km/h door de berm in te halen, mits je maar goed op blijf letten! Beterschap v.d. slachtoffers!
@ marco (16-12-2012 om 22:17)
Altijd dat geklaag over kosten, ze zijn niet onnodig opgeroepen of wel? En t was een toertocht van 180 voertuigen stond er, dus daar worden gewoon netjes vergunning voor aangevraagd, altijd maar klagen, maar das makkelijk he van achter de pc