Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

ME ingezet voor verward persoon

Toegevoegd: 19-12-2012, 17.23 uur - Update: 19-12-2012, 21.08 uur
De vrouw gooide dakpannen naar beneden.
De vrouw gooide dakpannen naar beneden.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Een deel van de wijk Westerzicht in Vlissingen is woensdagmiddag afgezet geweest in verband met een grootschalig politie-optreden.  


Rond 15.30 uur kwam de politie, na een melding, ter plaatse bij een woning. Ook de filmploeg van het televisieprogramma 'Het Politiebureau' kwam ter plaatse om opnames te maken.

Eén van de betrokkenen, een 45-jarige Vlissingse vrouw, die niet wilde dat er werd gefilmd, belaagde de filmploeg, waarop een van de agenten de vrouw in bedwang hield. Deze agent werd daarop aangevallen door een andere betrokkene, een 25 jarige Vlissingse man. De agent kreeg enkele vuistslagen in het gezicht. Hij moest de vrouw loslaten en een andere agent schoot hem te hulp. Ook deze agent kreeg van de 25-jarige man enkele vuistslagen toegediend.

De 25-jarige ging er, ondanks dat er door de agenten pepperspray gebruikt werd, vandoor. Hij werd omstreeks 15.50 uur op de Weyevlietweg aangehouden. De twee agenten zullen zich met het opgelopen letsel onder doktersbehandeling stellen. 

De vrouw zag intussen kans op om het dak van haar woning te klimmen waar zij de dakpannen lostrok en naar beneden gooide. Na lang praten door de politie kwam zij uiteindelijk naar beneden en zij werd, in haar woning, aangehouden. De man en de vrouw zijn allebei in verzekering gesteld. 

Gelijk na de melding heeft de politie groot alarm geslagen. Naast de inzet van enkele politieauto's werd ook de Mobiele Eenheid (ME) met spoed ter plaatse gevraagd. Leden van deze groep hebben de wijk afgezet en de politie geassisteerd bij het incident. Ook is er een ladderwagen van de brandweer ingezet evenals een ambulance.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martijn (21-12-2012 om 10:03)
Met de feestdagen moet het warm en gezellig zijn, wens hem toch veel sterkte toe. Zal vast veel problemen hebben..
Annelies (21-12-2012 om 02:59)
Ik ben een groot fan van het politiebureau en zit iedere week trouw voor de buis, want laten we eerlijk zijn ; er is toch geen leuker vermaak als leedvermaak! En nu eindelijk eens niet uit de grote steden maar uit je eigen buurtje!!! Geweldig ....van mij mag het iedere avond op de tv.
Peter (20-12-2012 om 19:34)
Ik denk dat we dit soort zaken beter over kunnen laten aan echte hulpverleners, zonder cameraploeg.
Een wijkbewoner (20-12-2012 om 15:20)
Je kinderen zouden daar maar net spelen en een dakpan op hun hoofd krijgen sorry hoor dit vind ik asociaal gedrag. Politie komt niet zomaar aan de deur hoor . Ik heb meer te doen met die politieagenten die gewond waren dan die verwarde vrouw . Je kan nog zo verward zijn pleit ik het toch niet goed .
W. (20-12-2012 om 14:59)
Waarom zo negatief over de politie wat als jullie zelf slachtoffer worden bellen jullie ook de politie en heb je hun hulp nodig. Maar als een ander politie nodig heeft is het altijd overdreven. vergeet niet dat nu weer 2 politiemensen mishandeld zijn. daar vragen zij, net zo als jullie, niet om.
@politie zeeland (20-12-2012 om 14:01)
Goed gewerkt. Misschien een beetje overdreven die ME, maar jullie laten wel zien, wie de baas is. Veilig werken blijft het belangrijkste!!
Cookie-instellingen beheren