Weerbericht:
Enkele buien. Zaterdag zonnige perioden en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

ME ingezet voor verward persoon

Toegevoegd: 19-12-2012, 17.23 uur - Update: 19-12-2012, 21.08 uur
De vrouw gooide dakpannen naar beneden.
De vrouw gooide dakpannen naar beneden.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Een deel van de wijk Westerzicht in Vlissingen is woensdagmiddag afgezet geweest in verband met een grootschalig politie-optreden.  


Rond 15.30 uur kwam de politie, na een melding, ter plaatse bij een woning. Ook de filmploeg van het televisieprogramma 'Het Politiebureau' kwam ter plaatse om opnames te maken.

Eén van de betrokkenen, een 45-jarige Vlissingse vrouw, die niet wilde dat er werd gefilmd, belaagde de filmploeg, waarop een van de agenten de vrouw in bedwang hield. Deze agent werd daarop aangevallen door een andere betrokkene, een 25 jarige Vlissingse man. De agent kreeg enkele vuistslagen in het gezicht. Hij moest de vrouw loslaten en een andere agent schoot hem te hulp. Ook deze agent kreeg van de 25-jarige man enkele vuistslagen toegediend.

De 25-jarige ging er, ondanks dat er door de agenten pepperspray gebruikt werd, vandoor. Hij werd omstreeks 15.50 uur op de Weyevlietweg aangehouden. De twee agenten zullen zich met het opgelopen letsel onder doktersbehandeling stellen. 

De vrouw zag intussen kans op om het dak van haar woning te klimmen waar zij de dakpannen lostrok en naar beneden gooide. Na lang praten door de politie kwam zij uiteindelijk naar beneden en zij werd, in haar woning, aangehouden. De man en de vrouw zijn allebei in verzekering gesteld. 

Gelijk na de melding heeft de politie groot alarm geslagen. Naast de inzet van enkele politieauto's werd ook de Mobiele Eenheid (ME) met spoed ter plaatse gevraagd. Leden van deze groep hebben de wijk afgezet en de politie geassisteerd bij het incident. Ook is er een ladderwagen van de brandweer ingezet evenals een ambulance.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ali (19-12-2012 om 21:56)
Ja Vlissingen zag helemaal blauw van de ME vandaag.. Vast een oefening ofzo... Ze liepen tegen elkaar te vechten en sommige hadden hesjes aan..
Dakduif (19-12-2012 om 21:48)
Mijn complimenten voor de politie ! Het was een goede beslissing om de toch al aanwezige ME in te zetten. De ME beschikt nl over andere middelen dan de reguliere dienst. Nu nog een IBS maatregel voor deze vrouw. Dus burgemeester ROEP, buigt u zich nou eens over deze zaak! Dit kan toch niet langer zo
Edje (19-12-2012 om 21:31)
@Eitahoore: De ME was in de omgeving bezig met een oefening. I.p.v. oefening werd het praktijk. Kostte niks extra dus.
Ikke (19-12-2012 om 21:31)
Of ze spoort of niet niemand weet wat er mis is met zo iemand het heel erg. ik hoop dat ze haar kunnen helpen sterkte dame
Bezoeker (19-12-2012 om 21:25)
Hoe komt het dat mensen soms wat in de war zijn? Denkt iemand daar wel eens overna? Sterkte mevrouw!
Renata (19-12-2012 om 21:13)
Zielig als het zo ver komt met iemand maar de ME inzetten??? Beetje overdreven lijkt me, was de trauma heli er soms ook? Het mag wat kosten.
Cookie-instellingen beheren