Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 285 km

Man veroordeeld voor BTW-fraude

Toegevoegd: 20-12-2012, 15.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 49-jarige Vlissinger, die dacht via een BTW-truuk 113.050 van de belasting terug te krijgen heeft pech gehad. In plaats van een leuk bedrag op zijn bankrekening is hij donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Het vonnis was conform de eis.


De Vlissinger bestelde met zijn bedrijfje 'De Schelde Trades-Magyar A.S.' via een vertegenwoordiger voor 708.050 euro (inclusief 113.050 euro btw) spullen en verkocht die spullen aan een afnemer in Hongarije. Niet bepaald logisch was dat de toners in Hongarije werden besteld en ook weer op een adres in Hongarije moesten worden afgeleverd. Op een parkeerplaats in Vlissingen werden de spullen van de ene in de andere Hongaarse vrachtwagen overgeladen. De betalingen werden handje contantje gedaan.

De Vlissinger diende zijn aangifte omzetbelasting over het eerste kwartaal 2011 in en voerde 113.050 euro aan 'betaalde btw' op. Logischerwijs zou de fiscus dat bedrag aan hem overmaken, ware het niet dat die onraad rook. Met de verkoop van de toner was geen btw gemoeid, omdat het export betrof en dat dus een zaak van de ontvanger in Hongarije zou zijn.

Uiteindelijk bleek de inkoopfactuur vals, bleek de man bij wie hij zijn bestelling had geplaatst niet te werken voor het bedrijf dat de spullen had geleverd en werden de fiscale wenkbrauwen gefronst bij de contante betalingen. De rechtbank was in haar conclusie over de uitleg van de Vlissinger dan ook bijzonder duidelijke: 'ongeloofwaardig en niet aannemelijk'.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (21-12-2012 om 15:25)
Terecht gestraft maar strafmaat is niet hoog Hier hoef je geen belastingambtenaar voor te zijn om aan te volen dat het niet klopt.
Ed (20-12-2012 om 16:56)
En die 113.050 euro ???? wie gaat die terug betalen. Ik hoop die vlissinger, want met 240 uur werkstraf ruim 470 euro per uur verdienen lijkt me toch niet de bedoeling. Van mij zou hij het dubbele terug mogen betalen.
Cookie-instellingen beheren