Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie minderjarige fietsendieven opgepakt

Toegevoegd: 21-12-2012, 17.32 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Naar aanleiding van een aanhoudende reeks fietsendiefstallen in de kern Terneuzen, tussen september en december van dit jaar, werden door de politie enkele postacties gehouden in de buurt van objecten waar deze diefstallen werden gepleegd. 

Dit resulteerde in de vaststelling van de identiteit van drie uit, Terneuzen afkomstige, jongens van 16 en 17 jaar, die zich verdacht ophielden in de buurt van een van deze pleegplaatsen. Na overleg met de officier van justitie werd de toestemming verkregen voor de aanhouding van deze verdachten.


Uit het onderzoek, dat na deze aanhoudingen werd gevoerd, bleek dat zij als verdachten kunnen worden aangemerkt voor het gezamenlijk plegen van een 13-tal fietsendiefstallen in de maanden september tot december 2012.

De diefstallen werden in wisselende samenstellingen uitgevoerd. De gestolen fietsen werden verkocht aan een meerderjarige inwoner uit Terneuzen, die als heler optrad en de 'stelers' tussen de 15 en 50 euro per fiets betaalde. Deze heler werd ondertussen ook al aangehouden in verband met een ander onderzoek over de heling van fietsen en naar zijn activiteiten wordt nog nader onderzoek ingesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joke (21-12-2012 om 19:40)
Fijn, dat is goed nieuws! Prachtige fiets van onze dochter is dan waarschijnlijk ook door deze "coole" gasten gestolen. Toch vervelend,zacht gezegd, als je deze elke dag nodig hebt. Hoe komt t toch dat sommige jongelui niet meer weten wat hun zelf is en wat van een ander?
Cookie-instellingen beheren