Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewapende overval op Chinees

Toegevoegd: 30-12-2012, 23.39 uur - Update: 31-12-2012, 10.57 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is zondagavond voor de tweede keer in 2012 een overval gepleegd op Chinees restaurant De Lange Muur aan de De Visserstraat.  
 
De overval van zondag vond rond 21.30 uur plaats. De blanke, mannelijke dader ging er na de overval te voet vandoor richting de Goeman Borgesiusstraat. De man had een stevig postuur, was 170 cm lang en 20 tot 30 jaar oud. Hij droeg een zwarte sjaal, een blauwe jas of fleecevest en lichtblauwe jeans. Hij had een grote zwarte stoffen tas bij zich. Hij sprak Nederlands zonder accent maar met een zware stem.


Volgens de politie nam de dader geld mee uit de kassalade. Op dat moment waren er alleen twee medewerkers in het pand aanwezig. Geen van hen liep verwondingen op. Hoe groot het geldbedrag precies was, is nog niet bekend.

Na de overval zette de politie een rood-witlint rondom het restaurant. In de buurt ging men op zoek naar de dader, maar voor zover bekend kon die niet worden aangehouden. Ook een postactie op ontsluitingswegen had geen positief resultaat. De tactische recherche is ter plekke gekomen om de verklaringen van de medewerkers op te nemen.

Dit voorjaar vond een flinke reeks overvallen plaats op Chinese restaurants op Walcheren. Op 15 november was het weer raak. Toen werd in Middelburg een restaurant overvallen. Het Vlissingse restaurant werd op 20 februari ook al overvallen.

Zie ook:
- Dossier Overvallen in Zeeland


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje (31-12-2012 om 07:31)
Sterren voor de veiligheid in vlissingen werkt niet, maar sterretjes in de min..... sterkte voor de chinese middenstander....
Natas (31-12-2012 om 06:22)
Zonde dat deze mensen dit weer door moeten maken. als je het bericht terug leest van de vorige overval komt het dader profiel wel een beetje overeen . maar ondanks alles hoop ik dat ze een beter 2013 krijgen
Jeroen (31-12-2012 om 01:41)
Het wordt steeds gekker...je kan niet meer normaal op straat lopen of je wordt al in elkaar geslagen of je krijgt een pistool tegen je hoofd. Ik wens Chinees restaurant De Lange Muur een beter jaar... Groet Jeroen
Peter (31-12-2012 om 01:23)
De politie heeft het deze dagen te druk met geld incasseren... gelukkig wordt het steeds veiliger in Vlissingen :-(
Cookie-instellingen beheren