Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Drie personen gered bij grote brand

Toegevoegd: 01-01-2013, 06.57 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een grote brand heeft vannacht in het centrum Vlissingen grote schade toegebracht aan drie panden. Drie personen konden worden gered, maar moesten wel door de ambulancedienst worden behandeld.


De brand werd even voor zes uur ontdekt en woedde in de Walstraat. Al snel werd duidelijk dat de brand een behoorlijke omvang had en zodoende werd er al snel opgeschaald naar middelbrand. Ter plekke werd het sein grote brand gegeven.

Drie blusvoertuigen kwamen ter plaatse om het vuur te bedwingen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland kon echter niet voorkomen worden dat het vuur flink om zich heen greep. In totaal drie panden zouden door de brand flinke schade hebben opgelopen. Het gaat onder meer om de café's Conny's Place en Hoppit. De brand breidde zich uit tussen vloeren en plafonds en dit zorgde ervoor dat de brand lastig was te bedwingen.

Er konden drie personen worden gered. Zij ademden wel rook in en moesten daarom door ambulancepersoneel worden onderzocht. Voor de drie is volgens de woordvoerder vervangende woonruimte gezocht. De gemeente Vlissingen heeft er voor gezorgd dat de drie tijdelijk in een hotel kunnen verblijven.
 
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De schade is enorm.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Christian (1-1-2013 om 09:24)
Is er sprake geweest van een verkeerde alarmering? 05:51:30 01-01-13 P 1 4740 WALSTRAAT 33 'S-HEER ARENDSKERKE Buitenbrand 05:53:11 01-01-13 P 1 4531 4551 WALSTRAAT 33 VLISSINGEN Binnenbrand Conny's place Vlissingen Zelfde adres, alleen ander plaats.
Rene (1-1-2013 om 09:16)
Van een gelukkig nieuwjaar kan hier helaas geen sprake zijn. Heel veel sterkte voor de bewoners die er gelukkig zonder al te grote kleerscheuren vanaf zijn gekomen. Ik weet wat het is, oktober 2011 precies hetzelfde meegemaakt. Nogmaals, sterkte!!
Cookie-instellingen beheren