Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 95 km

Lichaam vermiste vrouw gevonden

Toegevoegd: 03-01-2013, 15.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
SINT MAARTENSDIJK - Donderdag rond het middaguur is het dode lichaam van de vermiste Valerie Rust aangetroffen in de sloot langs de Provincialeweg in Sint Maartensdijk.  

Het 72-jarige slachtoffer is op dinsdagavond van huis weggelopen. Nadat de familie op woensdag om 12.30 uur de politie heeft gewaarschuwd is direct een burgernetbericht uitgezonden. Gelijktijdig is door twee surveillanceauto's in de omgeving naar de vrouw gezocht.


Omdat zij niet in de directe omgeving van haar woning gezien werd, is de zoekactie uitgebreid naar recreatiegebied De Pluimpot in Sint Maartensdijk. Volgens de familie is dit een geliefd wandelgebied van mevrouw Rust Vanwege de uitgestrektheid van De Pluimpot is de politiehelikopter opgeroepen om vanuit de lucht mee te kijken met de warmtebeeldcamera.

Ook hebben vrijwilligers van de hondwerkgroep Zeeland het gebied afgezocht. Ondanks de grootschalige inzet, die tot laat in de avond duurde, is mevrouw Rust niet gevonden. Rond 22.00 uur is besloten om de zoekactie te staken en afgesproken om vandaag verder te zoeken.

Echter nog voordat de zoekactie opnieuw kon starten is het slachtoffer door twee wandelaars dood aangetroffen in de sloot. De technische recherche heeft de vrouw uit het water gehaald en kon als snel vaststellen dat het om Valerie Rust ging. 


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (3-1-2013 om 23:07)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden
Renata (3-1-2013 om 21:05)
Was de vorige keer al niet erg genoeg, een hele nacht in de kou met haar hondjes? Arme mevrouw, wat erg dat men U weer heeft laten lopen alleen.
Hegeman? (3-1-2013 om 17:52)
Begreep uit eerdere berichtgeving dat dit slachtoffer in gezelschap van haar hondjes zou zijn geweest. Is dat juist?
Martine (3-1-2013 om 17:25)
Er bestaat een polsbandje met een detector om.“We geven de bewoners maximale leefruimte en dus levensvrijheid. Alleen deuren naar plekken die zorgen voor een onveilige situatie blijven voor deze bewoners gesloten.. Mocht iemand toch de cirkel uitgaan, krijgt het personeel direct een melding. .”
Marja (3-1-2013 om 16:35)
Wens familie heel veel sterkte met dit zware verlies arm vrouwtje om zo aan haar einde te komen met in principe een rot ziekte en lidensweg die je niemand gunt en ook niemand wat aan kan doen zo alleen en zo koud te moeten overlijden...rust zacht mevrouw
Floor (3-1-2013 om 16:32)
Verschrikkelijk in en in triest.Heel veel sterkte voor de nabestaande.
Cookie-instellingen beheren