Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis: Taakstraf na zware aanrijding

Toegevoegd: 07-01-2013, 19.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 20-jarige vrouw uit Krabbendijke, die op 6 maart vorig jaar op de Postweg in Poortvliet een verkeersongeval veroorzaakte omdat zij achter het stuur zat te sms'en hoorde maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar tegen zich eisen.


Snikkend vertelde ze dat ze haar lesje wel had geleerd en nooit meer rijdend zou bellen. Of het moest handsfree zijn. De vrouw reed op de bewuste dag over de Postweg en zag onderweg een kennis. Zonder enige noodzaak besloot ze al rijdend die kennis een sms'je te sturen.

Al sms'end naderde ze een rechterbocht en toen ging het fout. In plaats van de weg te volgen kwam ze op de linker weghelft terecht en botste daar nagenoeg frontaal tegen een tegemoet komende auto op.

De inzittenden daarvan - een 90-jarige man uit Tholen en zijn 84-jarige echtgenote -  moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. Met name de vrouw liep dermate zwaar letsel op dat het echtpaar niet meer in hun eigen woning kan wonen en noodgedwongen in een verpleeghuis verblijft.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Zie ook:
- 06/03/2012: Beknelling bij frontale botsing  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daisy (9-1-2013 om 09:35)
@iemand; dat ze smst tijdens het rijden zegt al genoeg!!!!!!!!! Wat nou.., wat oordelen mensen toch weer..? Ik denk dat ze hier alle rede toe hebben!! Als ik zoiets flik en komt op deze site verwacht ik ook geen medeleven van mensen. Het is het stomste wat je kan doen. Zet je auto aan de kant.
QuasiMoto (9-1-2013 om 09:09)
@Sturrum. De feiten zeggen genoeg: achter het stuur sms-en en een ongeluk veroorzaken. Duidelijk zat. En dan een voorbeeld nemen aan haar eerlijkheid? Dus als je maar eerlijk toegeeft dat je iets vreselijks stoms hebt gedaan is daarmee de zaak afgedaan? Fraai voorbeeld van hedendaagse mentaliteit...
Mark (8-1-2013 om 21:50)
Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen....
Meisje (8-1-2013 om 18:04)
Wat een vooroordelen allemaal. Reageer niet als je het hele verhaal niet kent. In dit bericht staat nog niet eens de helft van wat er is besproken tijdens de zaak. De dader heeft ook maanden op moeten knappen na t ongeluk, ze was er ook slecht aan toe. Maar dat wordt vergeten. Dat is ook al straf!
Sturrum (8-1-2013 om 17:02)
@ bertus denk je dat de rechtbank buitenom de wet werkt? Redelijk dom en naief! En @nietsgeleerd kijk om je heen en vooral naar jezelf en kijk eens hoeveel je zelf als afleiding hebt onderweg en als jij je voor 100% kunt focussen op de weg en het verkeer ben je de enige!
Sturrum (8-1-2013 om 16:58)
Wat een onzin, oordelen over iets waar je niets van weet. Het is altijd makkelijk om te oordelen over een ander. Als je iets zinnigs wil zeggen zou je naar de rechtszaak moeten gaan. Neem een voorbeeld aan de eerlijkheid van haar en kraam verder geen onzin uit!
Cookie-instellingen beheren