Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissinger nog steeds niet veroordeeld

Toegevoegd: 07-01-2013, 19.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zou het nu over pakweg een maand eindelijk lukken? Zou dan eindelijk een 22-jarige Vlissinger horen wat voor straf hij krijgt opgelegd? De Vlissinger zit nu bijna drie jaar in voorarrest en dat is, daar is iedereen het over eens, iets wat niet de bedoeling is. Voorarrest betekent 23 uur per dag 'op cel', terwijl veroordeelden beduidend meer uren buiten hun getralied verblijf vertoeven.


De Vlissinger werd, zover is de rechtbank al gekomen, schuldig bevonden aan onder meer diefstallen met geweld, die in 2009 en 2010 plaatsvonden. In mei 2010 werd een medebewoner van 'Het Witte Huis' in Vlissingen naar een pinautomaat getrapt en werd hij van twintig euro beroofd. Een gewelddadig bezoek aan een dealer leverde een tientje op en de oma van de Vlissinger werd eveneens gedwongen geld af te geven.

In november 2009 was hij betrokken bij twee pogingen om een snackbar in Heinkenszand en Oost-Souburg te overvallen. In Heinkenszand ging de kassa niet open. In Oost-Souburg kreeg hij een metalen bak naar zijn hoofd geslingerd en nam hij de benen. Ook werd hij schuldig bevonden aan een gijzeling van een maat die niet aan de overvallen wilde meewerken. Van een verkrachting werd hij vrijgesproken.

Talloze keren werd de zaak tegen hem aangehouden voor rapportage, nog een rapportage, een andere rapportage, een rechter die zich verschoonde of een rapport van de reclassering dat al lang en breed gemaakt had kunnen worden maar niet was gebeurd. In oktober kreeg de reclassering de opdracht een maatregelenrapport te maken, voor het geval de Vlissinger tot tbs met voorwaarden zou worden veroordeeld in plaats de door de officier gevorderde tbs met dwangverpleging.

Afgelopen vrijdag belandde dat rapport op de justitiële burelen en zou de zaak eindelijk tot een einde kunnen worden gebracht. Mis dus. Hoewel, er was wel enige vooruitgang geboekt. De instelling die de Vlissinger zou moeten behandelen heeft met hem gesproken. Alleen moet het nog in de groep worden gegooid of de Vlissinger ook daadwerkelijk welkom is. En dan moet hij nog eens negen maanden wachten tot er plaats is. Maar is er een ander probleem: tbs met voorwaarden is aan een maximum gevangenisstraf gebonden en die komt al aardig dichtbij.

Is er dan geen andere mogelijkheid? Niet echt. De zogeheten commissie die bepaalt wie waar wordt opgenomen heeft slechts één instelling aangewezen en dat is het. Bovendien is de reclassering in haar aanvraag bij die commissie er vanuit gegaan dat de Vlissinger wordt verdacht in plaats van bewezen en zegt de reclassering bij de aanvraag van de indicatiestelling niet op de hoogte te zijn geweest van het tussenvonnis dat de rechtbank heeft gewezen en was zij ook niet in bezit van diverse rapportages.

Wordt vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Haters (10-1-2013 om 13:58)
Als jullie allemaal nou eens geen vooroordeel hebben en wisten waar jullie over praten oké, maar al die onzin die hier verteld wordt bah om te kotsen. deze jongen hoort vrij te zijn en niet alle schuld op zich te nemen, de echte criminelen lopen vrij rond en hij zit voor hun omdat hij zijn bek houdt
John (8-1-2013 om 22:52)
Hehe eindelijk es een bericht waar ik nou blij van wordt n, maar nl kennende zal meneer zodadelijk worden vrijgesproken en waarschijnlijk een schadevergoeding krijgen, kzeg sleutel weggooien en lekker laten creperen
Maartje (8-1-2013 om 10:40)
Hij zit goed!! Hoort daar nog wel een paar jaar thuis... Zulk "tuig" moet van straat...
Harry (8-1-2013 om 10:14)
Waarom zit zo'n randdebiel niet gewoon 24uur per in de cel? zo iemand die zulk beestengedrag vertoont verdiend ook zo behandeld te worden.
Bertus (8-1-2013 om 09:42)
Het is er een van het soort waarblij je de sleutel zou weggooien.maar in werkelijkhied is het een droef bericht over het totaal falen van onze rechtstaat. maar ja, als rechter verdien je tonnen per jaar, dus daar kan je niets van verwachten voor dat beetje geld. toch ? gatverdegatver...
Bart (8-1-2013 om 09:23)
Spuitje geven! opgeruimd staat netjes!! Onkruid! En dat moet je bestrijden, anders komt het weer boven!! Hij zit goed daarzo!!
Cookie-instellingen beheren