Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in woonzorgcentrum Souburg

Toegevoegd: 08-01-2013, 01.25 uur
De brandweer gaf rond 01.25 uur het sein brand meester.
De brandweer gaf rond 01.25 uur het sein brand meester.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - In woonzorgcentrum Nieuwe Bachtenpoorte in Oost-Souburg heeft vannacht een brandje gewoed.
 
De brand aan het complex aan het Oranjeplein brak even voor één uur 's nachts uit. De brandweer schaalde na vijf minuten op naar middelbrand. Twee tankautospuiten en een hoogwerker kwamen ter plekke. Uiteindelijk bleek het te gaan om een kleine brand in een appartement op de tweede verdieping.


Voor de zekerheid werd een ambulanceteam gewaarschuwd. De bewoner is door de ambulancemedewerkers onderzocht. De brand was rond 01.25 uur meester.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (9-1-2013 om 06:29)
Aan alle reactie's. Bedankt voor de uitleg. De brandweer doet zeker altijd zijn best. Daar heb ik ook geen commentaar op. Theorie is niks vergeleken bij de praktijk. P.s Carla,voor JOU ben ik U.
Henk (8-1-2013 om 21:04)
Ter Reede heeft een droogsteigleiding (droge blusleiding) waar we kunnen aankoppelen. een echte oefening zal zwaar zijn voor de oude mensen. snelle Rookdetectie en alarmering is er mogelijk icm brandcompartimenten. maar hoogbouw heeft een hogere risico. brandweer zal alles doen wat in hun kunnen is
@jaja (8-1-2013 om 18:52)
De hoogwerker komt zeker bij de bovenste verdieping van ter Reede. Maar heeft u weleens gehoord van compartimentering zo niet dan moet u even Google wat dat precies inhoud want alle verzorgings en ziekenhuizen zijn verplicht om de verdiepingen te compartimenteren.
Carla (8-1-2013 om 18:14)
Jaja je hebt wel humor. Ten eerste onderschat je de brandweer, ten tweede onderschat je het personeel en ten derde wil je dat men verantwoording aan jou af legt over de kwaliteit en bereikbaarheid van apparatuur. Zware humor
T is wat (8-1-2013 om 16:24)
Reactie op vraag van Ja-Ja: Dat zou ik ook weleens willen weten... Misschien moeten ze dan een helikopter inzetten?
Ja-Ja (8-1-2013 om 09:47)
Brandweer dit was tedoen Maar komt er een brand op b.v 8ste verdieping bij ter Reede in Vlissingen Liften buitenwerking,Rook in de trappenhal. Hoe bent u daar voor uitgerust? Vele ouderen kunnen niet wegkomen Kan de Hoogwerker[brandweer] daar komen of hoger. P.s Waarom word er daar nooit geoefend?
Cookie-instellingen beheren