Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevangenis Torentijd omsingeld

Toegevoegd: 09-01-2013, 16.09 uur - Update: 09-01-2013, 21.06 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Gevangenis Torentijd in Middelburg is vanmiddag lange tijd omsingeld geweest omdat een tip was binnengekomen dat zwaarbewapende personen een gevangene zouden willen bevrijden.

Volgens de politie kwamen de tips vanaf vanmorgen 08.30 uur binnen. Het personeel van Torentijd nam de telefoontjes gezien de aard van de melding serieus. De politie is direct gewaarschuwd en er werden direct allerlei voorzorgsmaatregelen genomen. Dit resulteerde erin dat de gevangenis werd omsingeld. De doorgaande Torenweg werd afgesloten tussen de kruising Schroeweg bij de McDonald's en de Nieuwlandseweg bij industrieterrein Arnestein.
 
Agenten in kogelwerdende vesten en talloze politievoertuigen namen plaats rondom het gebouw en de omgeving werd afgezet met linten. Agenten met honden surveilleerden in de omgeving. Een arrestatieteam kwam na lange tijd ter plekke en nam vervolgens plaats op het dak van het complex. Leden van dit arrestatieteam hadden zichtbaar zwaar geschut bij zich.


Na enige tijd heeft het arrestatieteam via een touw spullen naar boven gebracht. In de tussentijd werd een politiehelikopter opgeroepen, maar die werd niet meer ingezet. Rond 16.00 uur werd de Torenweg weer vrijgegeven. Dat betekende echter niet dat de situatie weer helemaal normaal was. Op dit moment staat er namelijk nog steeds politie rondom de gevangenis en ook het arrestatieteam is nog ter plekke.

De meeste aanwezigen in het voormalige Regionaal Opleiding Centrum (ROC) hadden het gebouw verlaten voordat de Torenweg werd afgezet. Er is volgens de politie geen gevaar geweest voor omwonenden maar wel hadden zij hinder van het incident. Mensen konden hun woning en de wijk wel in en uit maar niet verlaten via de Torenweg.

Communicatie
Het duurde uren voordat de politie met informatie naar buiten kwamen over wat er precies aan de hand was. Al snel ontstonden daarom op social media geruchten over een mogelijke gijzeling, een steekpartij in de gevangenis of gevangenenopstand. De politie wist wel te melden dat er geen sprake was van een gijzeling of een ontsnappingspoging, wat er dan wel aan de hand was bleef tot even na 17.00 uur onduidelijk. Van een ontsnappingspoging van binnenuit bleek dus geen sprake, van een dreigende ontsnapping met hulp van buitenaf dus wel.

De politie gaf eerder vanmiddag al wel aan dat er sprake was van een bedreiging tegen een gedetineerde. Dat bleek een misverstand. De politie bedoelde dat de veiligheid van de gevangenis in gevaar was.

Het onderzoek is nog in volle gang. Onderdeel van het onderzoek is te achterhalen wie de telefoontjes heeft gepleegd. De politie heeft namelijk nog geen spoor naar degene wie de gevangenis over de ontsnappingspoging heeft getipt.

Zie ook:
-
Gedetineerde Middelburg afgevoerd


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Saskia (9-1-2013 om 18:28)
Beste mensen, er staat: zwaarbewapende personen een gevangene zouden willen bevrijden. Dus geen gevangene bedreigen maar met grof geschut misdadiger willen bevrijden,
Jan (9-1-2013 om 18:28)
Hadden ze niet even die bewuste gevangene af kunnen voeren? lijkt me nogal wat goedkoper dan dit soort machtsvertoon
Michel (9-1-2013 om 18:13)
Wat een watjes zeg, hoe willen ze binnen komen als een gevangene al niet naar buiten kan, en denk je dat ze komen en van te voren even bellen van we komen eraan hoorrrrr........en wie gaat dit weer betalen? de politie je beste vriend he
Souburgse (9-1-2013 om 18:09)
Als er iemand aangifte doet van huselijk geweld kan er niks gedaan worden tot het te laat is en je weer leest dat er mensen zijn omgebracht etc. etc.Maar och die arme criminelen die moeten goed beschermd worden. . zet ze allemaal op een onbewoond eiland. dat noem ik dan bezuinigen!!!!!!
Perry lobers (9-1-2013 om 17:47)
Lees net op een andere site dat er geruchten waren dat er een hulp verwacht zou worden bij een ontsnapping van een zware jonge.. Daarom zoveel man politie.. Ergens anders lees je weer dat er iemand is neer gestoken binnen... Vervolgens is het laatste wat je lees dat er dus idd iemand is ontsnapt. Fijn al dat in de rond geblaat , zolang niemand echt concreet de info weet, zal het allemaal wel. Dat er iets mis is, dat is wel duidelijk, in iedergeval kon ik om 17:00 gewoon doorrijden..
De Canadees (9-1-2013 om 17:44)
Ja ze moeten toch interessant kunnen doen. Maar als er werkelijk iets aan de knikker is , dan zien we hen niet. Inderdaad zo eenherri eom helmaal niks. Maar ja dat is Nederlandddddddddd
Cookie-instellingen beheren